Националният отбор на България по плажен футбол ще участва единствено

...
Националният отбор на България по плажен футбол ще участва единствено
Коментари Харесай

Липса на пари спират националите по плажен футбол за световните квалификации

Националният тим на България по плажен футбол ще взе участие само в Евролигата това лято. Новината бе доказана от ръководителя на Аматьорската футболна лига Румен Вълков.

Както е известно, тази година календарът е много претрупан и доста от останалите отбори към този момент участваха на квалификациите за първите в историята Световни плажни игри, а през юли предстоят и пресявки за международно състезание в зона Европа, което също е през тази година.

БФС обаче няма финансовата опция да прати отбора ни в трите съревнования и е взето решение да се заложи само на Евролигата, където възпитаниците на Симеон Христов се показват извънредно мощно в последните две години.

Припомняме, че България завоюва първи трофей през 2018 година в шампионата на Европа, печелейки първия стадий в Назаре, Португалия.

Интересен факт е, че жребият и през тази година прати родните " трикольори " още веднъж в португалското градче, където наши противници при започване на юли за място на финалите ще са отборите на Норвегия, Дания и Грузия. През предишното лято " лъвовете " записаха 5 победи от 7 мача, а измежду " жертвите " им бяха класните отбори на Чехия и Англия.

Вълков изясни, че плажният футбол не се управлява от ФИФА или УЕФА, а от обособена организация, и по този начин в БФС не постъпват парични средства, както в останалите посоки на футбола. Затова се постанова родната централа да поема напълно разноските за участията на направлението бийч сокър на благосклонност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР