Националният отбор на България по плажен футбол победи за втори

...
Националният отбор на България по плажен футбол победи за втори
Коментари Харесай

България победи Англия за втори път в рамките на два дни

Националният тим на България по плажен футбол победи за повторно единствено в границите на два дни извънредно класния отбор на Англия. Двата отбора се срещнаха още веднъж през днешния ден в полския град Краков, изигравайки демонстративна среща като част от прелестния фестивал на плажните спортове. Той продължава през целия месец юни с присъединяване на шест клубни полски тима, а България и Англия бяха поканени от уредниците да изиграят две срещи.

След като през вчерашния ден нашите биха с 4:3, през днешния ден те надвиха с 5:4. Родните " лъвове " повеждаха на два пъти през първата третина с попадения на Филип Филипов, само че островитяните успяваха да изравнят. През вторите 12 минути Павел Адамов с гол от центъра още веднъж изведе отбора ни напред, само че звездата на англичаните Алън Кларк възвърне за трети път равенството. В последната част България реши всичко в своя изгода с попадение на Иван Мартинов от дузпа и трети гол на Филип Филипов - 5:3. 7 секунди преди края " Трите лъва " понижиха, само че времето и силите не им доближиха за освен това. В днешната среща присъединяване не взе Мартин Недков, който счупи ръката си по време на първия спаринг.

Мачът още веднъж се изигра на неповторимо спортно оборудване на централния площад в красивия полски град. След дуела плажните ни " лъвове " получиха специфична купа от домакините.

Трябва да се означи, че това е трета поредна победа на отбора ни над Англия - нашите биха този противник и във финалите на ЕВРОлигата в Сардиния през предходната година.

Именно за новото издание на най-силния шампионат на Стария континент се подготвяха в Полша българите. Тази година те няма да вземат участие в квалификациите за международното състезание, само че още веднъж ще търсят мощно класиране в ЕВРОлигата, която започва през юли в Назаре, Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР