Националният отбор на България по футбол спечели с 1:0 като

...
Националният отбор на България по футбол спечели с 1:0 като
Коментари Харесай

България би в Скопие въпреки обиди и секири

Националният тим на България по футбол завоюва с 1:0 като посетител на Северна Македония. Това беше финален мач от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Нашите приключиха на второ място в групата си, изпреварвайки точно македонците. Първи приключи отборът на Грузия, финален – този на.

Голът за отбора на Младен Кръстаич вкара Кирил Десподов в 50-ата минута. Иначе на стадиона в Скопие имаше към 20 000 фенове, които се държаха много враждебно и дебелашки.

България завоюва като посетител след 22 несполучливи опита. Победата подсигурява и оставане в четвърта урна за жребия за квалификациите за Евро 2024.

Още преди началото на мача националният химн на България беше бурно освиркван. Футболистите на Северна Македония пък играха много нападателно и жестоко. Освен това те непрекъснато предизвикаха нашите.

Агресията обаче им изигра и неприятна смешка – Тодор Тодороски беше изпъден още в 15-ата минута. Причината – брутално влизане в коляното на Марин Петков. През първото полувреме имаше три рискови удара – един към нашата врата и два към тази на македонците.

След почивката отборът на Кръстаич откри след контраофанзива. Радослав Кирилов изведе Кирил Десподов и той не пропусна за 0:1. После домакините натиснаха и на два пъти наши бранители чистеха от голлинията. Филип Кръстев и Кирилов пък пропуснаха да създадат най-малко 0:2.

В края имаше повече нерви в сравнение с футбол и разумно се стигна до всеобщ скандал сред играчи. Той обаче приключи без нови изгонени.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР