Националният отбор на България по футбол отваря поредната си нова

...
Националният отбор на България по футбол отваря поредната си нова
Коментари Харесай

Българският национален отбор по футбол излиза във важен мач срещу Гибралтар тази вечер от 21:45 ч.

Националният тим на България по футбол отваря следващата си нова страница след треньорска промяна. Този път отпред на България застава чужденец - сърбинът Младен Кръстаич. Под негово управление тимът приема Гибралтар в търсене на първата си победа в Лигата на нациите. Мачът в Разград е довечера в 21.45 ч.

" Трикольорите " нямат никакви шансове за първото място в групата. По-лошото е, че те се нуждаят от две победи в идните две срещи с Гибралтар и Северна Македония, с цел да останат в четвърта урна на жребия за квалификациите за Евро 2024, който ще се тегли на 9 октомври във Франкфурт. Представянето на България в предходните четири срещи не бе на равнище, като отборът стартира с домакинство тъждество 1:1 против Северна Македония. Последва  тежка загуба с 2:5 от Грузия като по този начин се стигна до раздялата с предходния селекционер Ясен Петров. Срамният резултат беше последван от различен подобен - тъждество 1:1 с Гибралтар като посетител, а за последно " лъвовете " приключиха наедно 0:0 с Грузия.

Кръстаич е вторият задграничен селекционер по време на ръководството на Борислав Михайлов след Лотар Матеус. Сърбинът направи доста промени, като повика млади състезатели. Капитан на тима пък ще бъде футболистът на " Лудогорец " Кирил Десподов. Самият Кръстаич съобщи, че атмосферата в отбора е страхотна, а той няма самообладание да дебютира отпред на " трикольорите ".

 
Не съм човек, който приказва за предходните мачове. Със сигурност цяла Европа беше сюрпризирана от това тъждество с Гибралтар, с цялото ми почитание към тях. Смятам, че сме любимци. Футболистите имат качествата, би трябвало ни поддръжката на публиката. Не търсим оправдание при положение на крах. Вероятно сте разбрали от новините, че Десподов ще е капитан. За нас мачът е извънредно значим. С победа ще си подсигуряваме място в групата - футболистите го знаят.
Младен Кръстаич, селекционер на България

Съперниците на българския отбор пък чакат изцяло друг мач от срещата сред двата отбора през юни, приключила 1:1.

 
Представянето ни в първия дуел в действителност беше доста положително, само че всички мачове са разнообразни, оня е в предишното. Не би трябвало да приказваме за това какво може да реализираме, а по какъв начин. Знаем, че има доста промени в България, както в състава, по този начин и с новия селекционер. Фактът, че има нови футболисти, не значи, че равнището на българския народен тим се е намалило.
Хулио Рибас, селекционер на Гибралтар

Още спортни вести вижте във видеото:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР