Националният отбор на България по футбол отстъпи с 0:2 на

...
Националният отбор на България по футбол отстъпи с 0:2 на
Коментари Харесай

България загуби безславно и от Албания

Националният тим на България по футбол отстъпи с 0:2 на Албания в другарска среща в Тирана. Загубата е поредна за отбора на Младен Кърстаич през 2023 година Нашите имат 6 провали в осем мача. Само преди три дни те.

Албанците преобладаваха през по-голяма част от мача. Те вкараха по едно попадение във всяко полувреме посредством Чазим Лачи и Ернест Мучи. Българският тим игра по-добре през втората част. И в нейното начало изпусна да изравни чрез резервата Христо Иванов.

Преди първия съдийски сигнал домакините изненадаха с акапелно осъществяване на българския химн „ Мила Родино “. Кърстаич направи много промени в отбора си. Лукас Петков, който по принцип е употребен на фланга, беше вътрешен халф с Илия Груев. Капитанът Кирил Десподов застана на върха на офанзивата. По крилата пък бяха Спас Делев и Георги Русев. Дебют с националната фланелка направи Станислав Иванов, който игра в последните 15 минути.

Първото положително състояние за гол за домакините пристигна в 37-ата минута и то поради неприятно изчистване на вратаря Митов. Той прати топката в краката на албански футболист, Ернест Мучи стреля мощно през краката на Симеон Петров. само че Митов избави удара. По същото време Спас Делев беше изнесен на носилка поради удар с Арлинд Айети.

Три минути преди края на първото полувреме Албания поведе в резултата. Мирто Узуни получи топката от ляво от Марио Митай, влезе в наказателното поле и опита прострелно центриране. Асани се сблъска с Валентин Антов и това заблуди вратаря на България, а от 2 метра Чазим Лачи нямаше по какъв начин да сбърка – 1:0.

В 55-ата минута българският тим направи най-хубавата си офанзива. Виктор Попов проби отядсно и откри Христо Иванов в наказателното поле. Той се освободи от конкурент, само че стреля едва и неопределено. В идната офанзива Лукас Петков можеше да стреля от точката на дузпата, само че ударът му беше блокиран.

Нова неточност в нашия отбор докара до втори гол. Патрик-Габриел Галчев загуби обикновено Ернест Мучи си настройки топката и от близо 20 метра я прати във вратата на Митов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР