Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна

...
Националният отбор на България по баскетбол за момчета до 16-годишна
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: България U16 излиза в спор за място на финала на Европейското

Националният тим на България по баскетбол за момчета до 16-годишна възраст излиза против Финландия в конфликт от полуфиналите на Европейското състезание в Дивизия “Б ” в София. Възпитаниците на Юлиян Аладжов ще се опитат освен да доближат до конфликта за златните медали, само че и да си заслужат промоция за Дивизия “А ”, в случай че съумеят да победят скандинавския си противник. Мачът стартира през днешния ден от 18:15 часа в зала “Универсиада ”.
 България U16 изнесе нова лекция по пътя към полуфиналите на Европейското България U16 изнесе нова лекция по пътя към полуфиналите на Европейското
До този миг “лъвчетата ” са безгрешни на шампионата, записвайки пет следващи победи на сметката си. Четири от тях пристигнаха в груповата фаза, до момента в който петата стана факт през вчерашния ден, когато националите ни надиграха Австрия с 96:71, с цел да си обезпечат място на полуфиналите. 

Финландия финишира на втора позиция в своята група “D ”, като в груповата фаза на шампионата отборът записва четири победи от пет мача. Вчера, в последния четвъртфинален конфликт, селекцията на Ири Лохикоски се оправи със съпровитата на Босна и Херцеговина, елиминирайки босненците със 75:65.
 Финландия ще бъде противник на българите в полуфинала на Европейското за 16-годишни Финландия ще бъде противник на българите в полуфинала на Европейското за 16-годишни
Победителят от дуела ще се изправи против Белгия или Германия на финала на Европейското.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР