Националният отбор на България по баскетбол за младежи научи съперниците

...
Националният отбор на България по баскетбол за младежи научи съперниците
Коментари Харесай

Изтеглиха жребият за европейските първенства през 2019 година при подрастващите

Националният тим на България по баскетбол за младежи научи противниците си за груповата фаза на Европейското следващата година. От 12 до 21 юли идващото лято тимътще се бори за промоция в Дивизия А в Португалия. На жребия през днешния ден в Белград националите до 20 години попаднаха в група В. В нея са още съставите на Чехия, Албания, Румъния и Финландия.

Националният тим за юноши до 18 години са в група А на Европейското състезание в Орадя (Румъния) следващата година. Турнирът е от 26 юли до 4 август. Българите попаднаха в поток с отборите на Полша, Естония, Швейцария, Белгия и домакина Румъния.

За второ следващо лято националният тим за момчета до 16 години ще се изправи против Полша още в груповата фаза на Европейското състезание. Момчетата ще се борят за промоция в Дивизия А в Подгорица, Черна гора, като шампионатът е от 8 до 17 август. Националите са в група А дружно с отборите на Косово, Швеция, Норвегия, Полша и Унгария.

Тежък чоп изтегли националният тим за дами до 20 години за Европейското състезание следващата година. Турнирът ще се организира от 3 до 11 август, като хазаин още не е определен. Националките попаднаха в група " Д " дружно със съставите на Финландия и Гърция. Общо 11 тима ще се борят за промоция в елита идващото лято.

Трудни противници ще имат и девойките до 18-годишна възраст през лятото на 2019 година на Европейското състезание. Шампионатът в Дивизия В ще бъде в Скопие сред 5 и 14 юли. 23 отбора ще се борят за промоция в Дивизия А, като българките попаднаха в единствения поток с 5 тима. В група В с изключение на България са още отборите на Турция, Португалия, Швейцария и Исландия. Както е известно, за следващо лято София ще бъде хазаин на шампионат.

През 2019 година в столицата за промоция за влизане в Дивизия А ще се борят 23 отбора в шампионата при 16-годишните девойки. Надпреварата ще е от 15 до 24 август. България попадна в група " Д ", която е единствената с пет тима. Освен нашите девойки, в потока са Люксембург, Холандия, Украйна и Македония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР