Националният отбор на България по баскетбол постигна изключителна победа със

...
Националният отбор на България по баскетбол постигна изключителна победа със
Коментари Харесай

​България победи Франция в световната квалификация по баскетбол

Националният тим на България по баскетбол реализира изключителна победа със 74:68 (26:23, 19:21, 14:14, 15:10) над непобедения досега тим на Франция в международните квалификации по баскетбол. За играчите на Любомир Минчев това бе трети триумф в цикъла при 4 загуби досега, до момента в който за Франция загубата е първа след 6 победи в първия стадий на квалификациите.

Ботевград
 © фотоси: Българска телеграфна агенция
Двубоят в " Арена Ботевград " стартира по желан метод за " трикольорите ", които не се уплашиха от именитея си противник и методично започнаха да натрупат задатък. С добра пукотевица от тройката и остри офанзиви към противниковия панер българите съумяха да поведат с цели 11 точки при 26:15. Последната минута на откриващата част обаче бе много слаба за домакините, те направиха три поредни неточности в офанзива и това разреши на Франция да означи 8 следващи точки, с които да се отдръпна на първата отмора единствено с 3 точки пасив при 23:26.

Силната игра на французите от края на първата четвърт се придвижи и при започване на втората и " петлите " на собствен ред поведоха с 4 точки при 34:30. Тройка на Димитър Димитров върна задатъка на България 3:54 минути преди края на полувремето, а в оставащите минути до почивката играта се водеше панер за панер.

Второто полувреме стартира малко по-добре за французите, които поведоха с 51:48 след панер на Никола Батум. Именно и крилото на Шарлът Хорнетс бе индивидът, който най-вече тормозеше отбраната на българския тим от началото на мача, само че все пак с отлична игра в отбрана българският отбор се държеше в мача. В тези минути се разигра и Божидар Аврамов, който с точна пукотевица от тройката изведе България напред в резултата при 59:56 малко преди края на третия интервал.

С панер на Шарл Каюди Франция поведе с 66:64 шест минути преди края, само че в ответната офанзива Павел Маринов изравни с атрактивно осъществяване. Със забивка на Станимир Маринов България поведе със 70:66 малко повече от 4 минути преди края, а секунди по-късно Божидар Аврамов пропусна от чиста позиция от тройката.

Димитър Димитров обаче с нова забивка изведе България с 6 точки напред 3:11 минути преди края, което накара Венсан Коле да взима незабавен таймаут. След него обаче Павел Маринов се отличи с превъзходен чадър в отбрана, само че тъкмо той фаулира Нандо де Коло в идната офанзива на гостите, когато гардът на ЦСКА Москва стреляше от зоната за три точки.

Станимир Маринов с необикновен пробив докара резултата до 74:68, след което последва нов пропуск на французите в офанзива, който реши мача. Най-резултатен за България бе Дий Бост със 17 точки. 16 осъществя Димитър Димитров, а 13 добави Павел Маринов. За Франция Никола Батум осъществя 17 точки, а по 13 прибавиха Едуин Джаксън и Пол Льокомб. В неделя България гостува на Русия в идващия си мач от група " К ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР