Националният отбор на България излиза срещу Черна гора в първия

...
Националният отбор на България излиза срещу Черна гора в първия
Коментари Харесай

Националите ни излизат срещу Черна гора

Националният тим на България излиза против Черна гора в първия си мач от квалификациите за присъединяване в Евро 2024.
" Лъвовете " ще се опитат да се класират за първи огромен конгрес от 2004 година насам. Мачът на " Хювефарма Арена " в Разград стартира тази вечер в 19,00 часа. Очаква се трибуните на 11-хилядното оборудване да бъдат изпълнени до краен лимит от родните почитателите. С капитанската лента нашите ще бъдат изведени от Футболист номер 1 на България и огромната звезда на Лудогорец Кирил Десподов.

Ръководството на БФС към този момент на няколко пъти съобщи, че точно в тези квалификации България би трябвало да нападна класиране за европейското състезание предвид на противниците в групата ни. Освен с Черна гора, България ще премери сили в група G още с тимовете на Сърбия, Унгария и Литва. Първите два отбора в крайното класиране ще вземат участие във финалите на Евро 2024.

България записа позитивни резултати в последните си четири мача под управлението на новия селекционер Младен Кръстаич. Сръбският експерт дебютира с победа над Гибралтар с 5:1 в Лигата на нациите, след което пристигна и триумфът над Северна Македония в Скопие с 1:0 в същия шампионат. През ноември в две другарски срещи " лъвовете " победиха Кипър с 2:0 и направиха тъждество с Люксембург 0:0. От своя страна Черна гора не е играла след края на Лигата на нациите, където записа две победи над Румъния, две загуби от Финландия и тъждество и проваляне против Босна и Херцеговина.

" Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът евентуално ще бъде равносилен, само че разполагаме с нужните качества да спечелим. В живота на човек несъмнено и единствено, че ще почине. Нищо друго не е ясно авансово. Трябва да се даде максимума. Нямам срещу да играем неприятно и да печелим, в случай че зависи от мене. Има мачове, в които противникът не ти разрешава да играеш на равнище, само че не знаеш какво да очакваш и това прави футболът забавен ", разяснява треньорът Младен Кръстаич на конференция преди дуела.

" Къде бяхме преди една година? Колко български играчи играят в българската лига? Когато пристигнах, споделих ще направя тим, който да отговори на европейските стандарти. Като динамичност и като физика. Започнахме да построяваме този тим с млади играчи. Футболът е дълготраен развой, не може с един мач да се класираш на Европейско и на Световно. Ако зависи от мене, непрекъснато ще бъде по този начин. Играчите би трябвало да играят за страната си, а не да идват на туризъм, както съм чувал, че е било преди този момент. Единственият метод да върнем доверието е да реализираме резултати ", добави той.

Съдийска бригада от Азербайджан ще управлява мача в Разград. Алияр Агайев ще бъде основен арбитър, а негови помощници ще бъдат Зейнал Зейналов и Акиф Амирали. За четвърти арбитър е назначен сънародникът им Камал Умудлу. За ВАР от УЕФА бе избран румънецът Овидиу Хатеган.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР