Националният отбор на България до 21 години победи с 1:0

...
Националният отбор на България до 21 години победи с 1:0
Коментари Харесай

България U21 с първа победа в европейските квалификации

Националният тим на България до 21 години победи с 1:0 Израел на стадион „ Александър Шаламанов “ в София, оповестиха от Българския футболен съюз /БФС/.

Единственото попадение против полуфиналиста на последното европейско състезание осъществя Никола Илиев в 50-ата минута. Така възпитаниците на Александър Димитров, който получи най-хубавия си подарък за своя рожден ден, записаха първи триумф в Група D от квалификациите за Евро 2025 след равенството с Естония предходната седмица.

Селекционерът на „ лъвовете “ направи три промени в състава след 1:1 в Талин, като вместо Божидар Пенчев, Николай Златев и Асен Митков се включиха Мартин Атанасов, Петър Андреев и Емил Ценов. Българският отбор започва доста мощно срещата и доминираше на терена през по-голямата част от първото полувреме. Никола Илиев, Петър Андреев и Станислав Шопов пробваха шанса си, само че по този начин и не се стигна до гол във вратата на гостите.

Втората част стартира доста динамично. В 49-ата минута огромната звезда на гостите Анан Халаили излезе самичък против Пламен Андреев, само че стражът резервира хладнокръвие и се намеси уверено, подкрепят и от положителната интервенция на капитана Християн Петров. В ответната офанзива заменилият на почивката Петър Андреев – Мартин Сораков, пресече пас в израелската отбрана, преодоля вратаря на гостите и откри свободния Никола Илиев. Последният невъзмутимо финтира няколко индивида от защитата на противника и прати топката в мрежата за 1:0. Постепенно гостите започнаха да владеят повече топката, като по-запомнящ се бе отдалечен шут на Харуш в 67-ата минута, който мина рисково покрай гредата след рикошет .

С доста борбена игра и себераздаване „ лъвчетата “ не позволиха други рискове и запазиха своя задатък до края. Събраните 4 точки изкачиха нашия отбор до второто място в Група D. Първи с две повече е Полша. Следващите мачове са на 13 и 17 октомври против Германия и Косово. И двете срещи ще се проведат на стадион „ Александър Шаламанов “ в София.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР