Националният отбор на Англия записа много добра победа на старта

...
Националният отбор на Англия записа много добра победа на старта
Коментари Харесай

Трудно, но Англия успя да стартира Евро 2020 с победа над Хърватия

Националният тим на Англия записа доста добра победа на старта в своята акция на UEFA EURO 2020. За първи път англичаните реализираха триумф на старта при свое присъединяване на Европейско състезание, а на „ Уембли” с 1:0 бе съкрушен международният вицешампион Хърватия в стабилен мач.

Големият воин за „ трите лъва” от срещата бе Рахийм Стърлинг, който се разписа в 58-ата минута и донесе трите точки за англичаните в група D. Останалите тимове в нея са селекциите на Чехия и Шотландия.

Дебют на европейско състезание записаха пък Калвин Филипс, Фил Фоудън и Джуд Белингам, като последният започва на 17-годишна възраст.

Срещата започва равностойно, като и двата тима се опитваха да завладяват центъра на терена. Тактическият предумисъл в Саутгейт бе, че отборът му започва с двама отбранителни халфа в лицето на Деклан Райс и Калвин Филипс. Скоростта на англичаните се видя прелестно в шестата минута. Топката бе изнесена на контраофанзива и стигна до Фоудън. Младият състезател на Ман Сити шутира с левия си крайник, само че нацели десния непряк дирек на Ливакович.

Рахийм Стърлинг проби отляво и комбинира с двойно посредством Хари Кейн, само че Чалета-Цар го блокира и прати топката в корнер. След него пък Калвин Филипс шутира от отдалеченост, само че стражът на Динамо Загреб се оправи с това предизвикателство.

В 20-ата минута пък Мейсън Маунт изведе прелестно в наказателното поле на хърватите Рахийм Стърлинг, само че офанзивният футболист не съумя да бъде задоволително прецизен в подаването си към Хари Кейн и защитата на " ватрените " се оправи и почисти мощно напред.

Втората част започва добре за англичаните, които след 57 минути откриха резултата. Домакините сътвориха ослепително нахлуване отдясно посредством Калвин Филипс. Халфът на Лийдс увлече няколко хървати към себе си и изведе съвършено Стърлинг, който стреля, а Ливакович не съумя да отрази и топката влетя във вратата му - 1:0 за Англия.

Четири минути по-късно англичаните бяха доста покрай това да удвоят актива си против " ватрените ". Мейсън Маунт нахлу в наказателното поле на хърватите отляво и центрира за далечната греда. Там беше Хари Кейн, който бе пресиран от Гвардиол. Кейн стреля, само че настрана, след което се заби в гредата на Ливакович. За наслада на англичаните на Кейн му нямаше нищо и продължи игра.

В 66-ата минута пък Ребич пропусна преференциален късмет за гол за гостите, само че ударът му отиде навън и не затрудни Пикфорд. Минута по-късно пък Маунт обстрелва вратата на хърватите от навън, но опитът му беше неакуратен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР