Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да ползват

...
Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да ползват
Коментари Харесай

Работодателите проверят в интернет изплатените им пари по 60/40

Националният застрахователен институт (НОИ) уведомява, че работодателите могат да употребяват електронна услуга, посредством която се дава информация за изплатените им обезщетения по реда на Постановление на Министерския съвет №151 от 3 юли 2020 година за установяване на изискванията и реда за погашение на средства за опазване на заетостта на служащи и чиновници след изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и оповестената с решение на Министерския съвет изключителна епидемиологична конюнктура. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт. Това е така наречен мярка "60/40 ".
Справката съдържа данни за служащите и чиновниците, на които са изплатени средства, броя на работните дни и месеца, за който те са изплатени. Информация има още за размера на заплащанията за съответния месец и датата на всяко заплащане.
Електронната услуга е налична посредством интернет страницата на Национален осигурителен институт (www.nssi.bg), графа "Е-услуги ", „ Справки ", надлежно в раздели: „ по Булстат и ИКО на Национален осигурителен институт " след въвеждане на ЕИК на осигурителя и Идентификационен код на осигурителя (ИКО), публикуван от Национален осигурителен институт или „ със документ " - за регистрирани консуматори с Квалифициран електронен автограф (КЕП), съдържащ ЕИК на осигурителя.
На същия адрес на интернет страницата е налична и , която дава информация за изплатените обезщетения по реда на настоящото преди този момент Постановление на Министерски съвет №55 от 30 март 2020 година, посредством което преди този момент се изплащаха обезщетения на работодателите за опазване на заетостта в изискванията на изключително състояние.
По реда на Постановление на Министерския съвет №151 от 3 юли 2020 година към този момент са осъществени за общо 25 561 735 лева Компенсации са преведени на 655 осигурители за 25 116 служащи и чиновници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР