Националният осигурителен институт (НОИ) стартира проект за подобряване качеството на

...
Националният осигурителен институт (НОИ) стартира проект за подобряване качеството на
Коментари Харесай

НОИ подобрява капацитета си за анализ на експертизата на работоспособността

Националният застрахователен институт (НОИ) започва план за възстановяване качеството на експертизата на работоспособността, осведомят от пресцентъра.

Основната цел на плана е подобрението на качеството на експертизата на работоспособността посредством повишение потенциала и ресурсното застраховане на Национален осигурителен институт посредством потреблението на дълбочинни количествени и качествени разбори, оптимизация на процесите, образования и доставка на нужното техническо съоръжение.

Целта е увеличение на потенциала за разбор и идентифициране на рисковете при оценката на експертизата на работоспособността и за предварителна защита на злоупотреби и неточности, както и подобряването на качеството на експертизата на работоспособността посредством усъвършенстване на работните процеси и редуциране на периодите за надзор. Чрез него ще се търси също и повишение на качеството и редуциране на периодите за обслужване на обезпечените лица.

Очаква се Национален осигурителен институт да усъвършенства процесите по образуване и управление на активността по оценка на работоспособността на лицата в работоспособна възраст и реализиране на експертни, контролно-методически и консултативни функционалности.

Национален осигурителен институт ще усъвършенства своите функционалности в сходство с промяната на експертизата на работоспособността, ще усъвършенства достъпа до услуги от страна на заинтригуваните страни посредством оптимизация на ресурсите.

план „ Изграждане на система за надзор върху експертизата на работоспособността “. Той се осъществя посредством контракт за осъществяване по Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ (ОПРЧР), предпочитана ос „ Модернизация на институциите в областта на общественото включване, опазването на здравето, равните благоприятни условия и недискриминацията и изискванията на труд “, финансирана на 100% от Европейския съюз (ЕС) посредством Европейския обществен фонд.

Общата му стойност е близо 5 млн. лв. (с ДДС), а продължителността му е 18 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР