Националният оператор на електропреносната мрежа на Украйна снощи наложи извънредни

...
Националният оператор на електропреносната мрежа на Украйна снощи наложи извънредни
Коментари Харесай

Руски атаки и лошо време прекъснаха електрозахранването в Украйна

Националният оператор на електропреносната мрежа на Украйна нощес наложи изключителни спирания на електрозахранването в осем украински района поради неприятното време и съобщи, че съветските офанзиви са засегнали електроснабдяването в някои региони на фронта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на оператора „ Укренерго “ обаче изрази оптимизъм, че мрежата ще може да задоволи потребностите на потребителите през идващите няколко месеца, при изискване че електроцентралите, развалени при съветските офанзиви, бъдат навреме ремонтирани.

„ Украинската енергийна система е част от европейската система. Това значи, че имаме опция да внасяме електрическа енергия, в случай че не доближава нашата лична “, съобщи изпълнителният шеф на компанията Володимир Кудрицки пред националната телевизия.

„ Важно е да продължим с ремонтите, изключително на тези енергийни блокове в топлоелектрическите и водноелектрическите централи, които бяха развалени, с цел да може да се активизират ресурсите в оптималната степен и да се оправим със зимата “, добави Кудрицки

Последните изключвания идват на фона на усъвършенстване на електроснабдяването в Украйна през последните седмици, което украински публични представители дефинираха като победа в борбата им за възобновяване на електрозахранването след месеци на съветски удари с ракети и дронове, показва Ройтерс.

„ Укренерго “ заяви, че стихии, мощни ветрове, сняг и превалявания в седем района в Западна Украйна и в Одеска област са довели до спиране на електрозахранването. Компанията също по този начин съобщи, че електроразпределителните мрежи в района на Харков в североизточната част на страната, в Запорожка област в югоизточната част на страната и в Херсонска област в южната част на страната са били развалени по време на скорошен обстрел.

„ Трудната обстановка с електроснабдяването остава в районите по продължение на фронтовата линия, където врагът непрекъснато поврежда мрежите с артилерийски обстрел “, се споделя в изказване на „ Укренерго “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР