Националният оперативен щаб за борба с коронавируса /COVID-19/ заедно с

...
Националният оперативен щаб за борба с коронавируса /COVID-19/ заедно с
Коментари Харесай

Мутафчийски: Щабът за коронавируса ще обсъди нови действия след грипната ваканция

Националният действен щаб за битка с ковид /COVID-19/ дружно с специалисти ще обсъдят и показват какви дейности ще се подхващат след привършване на грипната почивка за учениците и детските градини по отношение на вирус вид " Б ". Това разгласи генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет след провелата се интернационална конферентна връзка със международни водачи във връзка ковид.

Проф. Мутафчийски уточни, че учениците и подрастващите не са измежду застрашените групи лица от ковид, а главно това са възрастните хора. Данните от другите страни потвърждавали това. Според разбор на италианските здравни управляващи под 60-годишна възраст няма умрял пациент. " Няма данни по отношение на коронавирусната зараза, които да постановат ограничения по отношение на подрастващи и юноши ", съобщи още проф. Мутафчийски.

Той заключи и разискваните тематики по време на интернационалната конферентна връзка със международни водачи във връзка ковид. Сред тях са изработването на по-добри проби за ковид и ограниченията, които се одобряват в други страни, като по думите му множеството страни са последователи на крутите ограничения. Друг акцент е бил и правенето на процедура за наблюдаване на леко заболели в домашни условия. Проф. Мутафчийски сподели, че водачите, взели участие в срещата, са уверени, че би трябвало да се предизвиква с ограничения откриването на ваксина за ковид. Поощрен е бил обменът на научна информация сред водещи учени в засегнатите от вируса страни.

Той означи още, че всички академични клиники в България, където има вирусологични лаборатории, ще бъдат поканени за малко образование, с цел да се провеждат и да стартират да тестват за ковид. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР