Националният оперативен щаб ще предложи здравният министър да удължи срока

...
Националният оперативен щаб ще предложи здравният министър да удължи срока
Коментари Харесай

Щабът иска извънредните мерки заради коронавируса да продължат до 13 април

Националният действен щаб ще предложи здравният министър да удължи периода на деяние на ограничаващите ограничения, които изтичат на 29 март. Предложението е ограниченията да са в действие до края на изключителното състояние, което е до 13 април. Това изясни на постоянния брифинг на щаба Венцислав Мутафчийски. Предстои министър Кирил Ананиев да излезе с решение по въпроса.
Става дума за ограниченията, които бяха въведени още на 13 март - възбрана за визити в заведения за хранене, питейни заведения, питейни заведения и игрални и спортни зали, както и огромни търговски центрове. В моловете може да работят единствено аптеките, питателните магазини, банковите и застрахователните офиси, а заведенията за хранене могат да обслужват клиенти единствено посредством доставки. Всички останали магазини, отвън огромните търговски центрове, могат да работят, само че при строги ограничения за стерилизация и обслужване на клиенти.
Освен това, в случай че предлагането на щаба бъде признато, това значи, че до 13 април ще останат затворени и университетите, учебните заведения, детските градини и яслите. За опцията учебните заведения да останат затворени до 13 април предизвести още преди дни просветният министър Красимир Вълчев. Днес той отхвърли опцията за нулева образователна година поради пропуснатия материал. Удължаването на периодите ще засегне и театрите и кината, защото със заповедта на Кирил Ананиев до 29 март се не разрешава провеждането на всевъзможен тип всеобщи мероприятия, в това число спортни, културно-развлекателни и научни. Повече вижте тук.
Друга част от ограниченията, които бяха в допълнение въведени, са в действие " до експлицитната им анулация ". Това са възбраната за придвижване сред регионалните центрове с изключение на по експлицитни аргументи, посещаване на паркове,спортни и детски площадки, както и така наречен кулоар за извършване на покупки от хора над 60 години в питателните магазини и аптеките. При анонсирането на тези ограничения предходната седмица здравният министър разгласи, че те " към този момент са в границите на изключителното състояние и могат да бъдат удължавани ". В заповедта му е посочено, че " ограниченията са в действие до експлицитната им анулация ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1078)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР