Националният оперативен щаб досега управляваше кризата по метода на пробата

...
Националният оперативен щаб досега управляваше кризата по метода на пробата
Коментари Харесай

НОЩ управляваше кризата по метода проба - грешка

" Националният действен щаб до момента управляваше рецесията по метода на тестът и грешката, хирурзите в него се понаучиха на вирусология и епидемиология за една година ". Това съобщи пред БНР доктор Антония Първанова, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и евродепутат. 

Според нея здравната рецесия в страната би трябвало да се ръководи по-ефективно и по-предвидимо.  " Може да се сътвори съвещателен съвет към министъра на опазването на здравето от експерти имунолози, вирусолози, епидемиолози. Трябва да се приключи с плашенето ", безапелационна е тя.

Д-р Първанова акцентира, че трябва да се сътвори стройна организация, която да включва хората, които фактически са на първа линия - общопрактикуващите лекари.  " Планът за имунизация докара до безпорядък с непрекъснатите байпасове на зелените коридори ", сподели още някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори".

Тя не се съгласи, че са цялостни лечебните заведения и изрече мнение, че независимо от взетите ограничения, когато премине пролетният сезон на инфекциите, заболеваемостта ще намалее, както се случи и предходната година. 

" Това понижаване на заболеваемостта не се дължи на някакви характерни дейности или на имунизацията ", уточни доктор Първанова.

По думите ѝ проблемът с COVID-19 е доста политизиран.  " Нарочно се поддържа положението на изключително състояние,  ", разяснява Антония Първанова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР