Националният омбудсман Мая Манолова се качи в розов кемпер. Така

...
Националният омбудсман Мая Манолова се качи в розов кемпер. Така
Коментари Харесай

Мая Манолова лично подкрепя жени с рак на гърдата

Националният омбудсман Мая Манолова се качи в розов кемпер. Така Манолова поддържа акцията на Нана Гладуиш " Сърдечни приятелки ", която нейната фондация " Една от осем ", бореща се с рака на гърдата, организира в цялата страна, оповестиха от администрацията на омбудсмана.

Телевизионната водеща е в Израел за химиотерапия, тъй като след 5-годишна ремисия, заболяването още веднъж се демонстрира, само че нейният екип оказва помощ на хиляди дами в цялата страна.

Манолова призна, че поддържа борбата на " Една от 8 " с рака на гърдата и в персонално качество, като жена, една от осем, чули страшната диагноза и минали през лекуване.

" Знам какво е да чуеш диагнозата и ужасът, през който минаваш, най-малко в началото. Така че е извънредно значимо да срещнеш поддръжка освен на близки, само че и на хора, които към този момент са минали през заболяването. Затова аз мисля, че за рака би трябвало да се приказва намерено, че би трябвало да спасим хората, които страдат от тази болест, дори от стигмата за това, че са заболели ", съобщи Манолова.

Омбудсманът съобщи, че след дълго съмнение е приела, че би трябвало да приказва за това, тъй като то е значимо за всички дами, които се борят с заболяването. Даже по себе си мога да кажа какъв брой въздействащо ми беше всичко, което сподели и направи Нана Гладуиш през последните седмици. Аз не я познавам персонално, само че съм в действителност впечатлена. Огромен почит към нея, притискам й палци ", сподели Манолова.

" Тя има задоволително сили, задоволително кураж, само че може би просто би трябвало да й пожелаем шанс и Господ да е с нея ", пожела Манолова и описа, че до момента в който е провела акция за обзор на дами в Кюстендил самата тя е пренебрегнала прегледа.

" Тъй като имах тогава друга значима акция, не го направих. Когато по-късно, след 6 месеца, отидох на профилактика ми откриха диагнозата. Първото, което ми тежеше и ме хвърляше в смут беше точно фактът, че не се прегледах тогава. Не открих 10 минути, а бях там от самото начало. Така че е извънредно значимо да приказваме на дамите, които са надалеч от заболяването, че тези 10 минути, могат да им спасят живота ", съобщи Манолова.

Докато Нана се лекува, нейният екип пътува с розовия кемпер и поддържа дами, които сега организират лекуване. Розовият кемпер бе пред УМБАЛ " Св. Марина " във Варна, а по-късно бе паркиран на едно от най-комуникативните места в морската столица, в Района на козирката и осведомителния център над подлеза.

Целта на акцията " Сърдечни приятелки " е да изнесе активността на фондацията от София, към този момент в 25 града на страната. Жените, които минават през терапия и тези, които са завършили и се връщат към естествения си живот, имат потребност да приказват и да споделят. Те имат доста въпроси, на които не постоянно намират отговор в лечебните заведения.

 Розов кемпер обикаля страната в поддръжка на дамите, заболели от рак на гърдата
Розов кемпер обикаля страната в поддръжка на дамите, заболели от рак на гърдата

Инициативата ще предлага разнообразни съвещания и лечения

От екипа раздават брошури на разнообразни тематики, свързани с лекуването. В тях написа и за химиотерапията, за разчитане на епикризата. Много дами не знаят нищо за характерността на самото заболяване, а би трябвало да знаят какво да кажат на детето си. В екипа има психолог, който прави самостоятелни и групови психически съвещания. Има гримьор и арт терапевт.

По време на интервенцията, с изключение на косата си, дамата губи и вежди, мигли. Коафьорът демонстрира на дамата по какъв начин да се гримира, с цел да наподобява по-добре.

" В екипа има и кулинарен блогър, който да приказва за здравословното хранене, по какъв начин по-лесно да се преодолеят следствията от химиотерапията ", изясни Диди Гунева, помощник във фондацията, по време на взаимна конференция в УМБАЛ " Света Марина ".

Омбудсманът Мая Манолова подари на мобилния екип от розовия кемпер икона на Света Богородица, която да ги закриля, както и още дузина по-малки икони с лика на Божията майка. Те бяха дарени на дами, които сега организират лекуване в университетската болница. Всички те бяха осветени ден по-рано от отец Александър в Софийския храм " Св. Св. Кирил и Методий ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР