Националният обор на България по хокей на лед за мъже

...
Националният обор на България по хокей на лед за мъже
Коментари Харесай

Хокеистите ни нямат спирачки

Националният обор на България по хокей на лед за мъже реализира втора поредна победа на международното състезание в Дивизия II, група " В ", което се организира в Истанбул.

Във втория си дуел в турския мегаполис възпитаниците на старши треньора Томаш Церепко надиграха отбора на Нова Зеландия с безапелационното 7:2 (4:0, 0:0, 3:2).

Хеттрик за триумфа записа 44-годишният деец Алексей Йотов, а по един гол прибавиха Мирослав Василев, Веселин Диков, Константин Диков и Даниел Дилков.

За Нова Зеландия се разписаха Робин Вортанов и Джордан Чалис в последната третина.

Българският тим стартира срещата доста мощно, като единствено 90 секунди след началото на мача Йотов откри резултата. До края на първия интервал преднината на българския тим набъбна до 4:0 с голове на играещия в Германия Василев, още веднъж Йотов и Веселин Диков.

Във втората третина двата състава не съумяха да си вкарат голове, само че в третата попаденията още веднъж заваляха. Константин Диков бе прецизен за 5:0 в 49-ата секунда на третата част, а в деветата минута на интервала Йотов оформи хеттрика си.

В ответната офанзива Вортанов вкара за новозеландците, само че Дилков възвърне преднината от шест гола на българите минута по-късно. В последните секунди на мача Чалис оформи крайния резултат.

На вратата на България Димитър Димитров избави 21 шайби от 22 удара за 50 минути на леда, до момента в който в последните 10 минути пази Андреа Карабаджаков, който отрази шест удара от седем към мрежата му.

С триумфа България резервира цялостен актив от шест точки след първите си два мача. В понеделник националите завоюваха с 4:2 и против Мексико. Следващият мач на националите е в четвъртък против домакините от Турция, които по-късно през днешния ден играят с мексиканците.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР