Националният ни волейболен отбор ще бъде със сериозни промени в

...
Националният ни волейболен отбор ще бъде със сериозни промени в
Коментари Харесай

България със сериозни промени на турнира в Иран

Националният ни волейболен тим ще бъде със съществени промени в състава за последния шампионат от Лигата на нациите в Иран идната седмица. Това призна самият селекционер на отбора Пламен Константинов минути след страхотната победа над олимпийския първенец Бразилия с 3:2 във Варна.

Константинов ще даде отмора на капитана Виктор Йосифов, опитното либеро Теодор Салпаров и разпределителя Георги Братоев, който не е изцяло възобновен от изкълчване на гален. Принудително отвън групата за шампионата остава и Тодор Скримов, който се контузи в първия мач против Франция във Варна в петък. Техните места ще заемат надлежно Илия Петков, Петър Каракашев, Добромир Димитров и Димитър Маринков.

" В Техеран ще играят и тези, които са играли по-малко. Такава ни е концепцията. Не можем да ги мъчим. На мен ми се желае да победим в тези мачове, не споделям, че отиваме да загубим. Но примерно не можем повече да мъчим един Виктор Йосифов. С отвращение, само че ще го оставя тук. Последните два мача ги игра на инжекции, има си проблеми от шампионата, не е почивал и ще го оставим. Принудително остава и Скримов. За страдание на Георги Братоев крайници му не е добре, тъй че няма смисъл. Добромир Димитров ще пътува вместо него. И на Теди Салпаров ще му дам отмора. Ще пътува Пепи Каракашев с Влади Иванов в Иран. Това е в общи линии. Ники Николов няма да пътува. Не се усеща подготвен. Няма смисъл да го мъчим, ще отидем с по-младите центрове и един по-опитен като Слави Гоцев ", показа Константинов.

Състав на България за мачовете от Група 19 в Лигата на нациите в Техеран (Иран):

Разпределители:
Георги Сеганов
Добромир Димитров

Диагонали:
Боян Йорданов
Николай Учиков

Посрещачи:
Николай Пенчев
Розалин Пенчев
Валентин Братоев
Димитър Маринков

Централни блокировачи:
Светослав Гоцев
Алекс Грозданов
Красимир Георгиев
Илия Петков

Либера:
Владислав Иванов
Петър Каракашев.

СНИМКИ: FIVB.CH

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - БРАЗИЛИЯ 3:2 - ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР