Националният ни тим по волейбол изпълни целта, за която замина

...
Националният ни тим по волейбол изпълни целта, за която замина
Коментари Харесай

Националите изпълниха плана и в двете му фази

Националният ни отбор по волейбол извърши задачата, за която отпътува за Израел. Селекцията на Силвано Пранди и Николай Желязков реализира проекта, който бе начертан още с жребия за европейската подготовка, и без усложнения си завоюва виза за шампионата на Стария континент през лятото. След неувереното начало в първите два мача с Австрия и домакините, трикольорите покачиха равнището и демонстрираха, че в последна сметка разликата в класите е прекомерно явна и моментните неубедителни игри са били плод на неналичието на задоволително време за стиковка, както и до известна степен на подценяване на противниците.

Пред Професора и неговите избраници имаше две задания. Първата – класирането за Полша, Чехия, Естония и Финландия бе реализирано без никакви усложнения. Втората бе малко по-сложна – това да стане по безапелационен метод. И макар обновяването на състава и включването на имена, които до неотдавна попадаха единствено в разширения състав, тя също бе изпълнена. Фактът, че България печелеше своите мачове на старта, без да свети, е индикативен, че равнището на най-успешния ни групов спорт към момента е по-високо от това на тимовете отвън Топ 20 на европейската класация. Извод, който ни дава вяра, че настъпващото потомство, което ще размени досегашните ни герои, има капацитета и занапред ще може да натрупа позитиви и да пораства, с цел да гони своите резултати.

Волейболът ни имаше потребност от тези мачове в Хадера, с цел да забележим къде сме. И положителната вест е, че сме по-близо до първите 10 в Европа, в сравнение с до втората десетка. При това състояние, в случай че всичко се развие положително за този уголемен състав на Пранди, то през лятото няма да треперим за оцеляването си в Лигата на нациите и ще има причина да се надяваме на положително показване и на европейското. Разбира се, би трябвало да се отчетат и проблемите, които съставът ни имаше, тъй като в случай че не се работи по изчистването им, то доста бързо нещата могат да се обърнат…

Другата хубава вест е, че България ще взе участие за юбилейния 30-и път на европейски финали при мъжете. Лъвовете си осигуриха 8-о следващо класиране, като за последно пропуснаха шампионат на Стария континент през 2005-а. Разликата с тогава е, че преди 16 години участваха 12 тима, а в този момент са 24…
Единствената страна, която има повече наличия на европейски финали от България, е Италия. Скуадрата ще запише своето 31-о присъединяване това лято, от вероятни 32. С 30 е и Франция, а с 27 е Полша. " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР