Националният ни отбор по волейбол се натресе на Франция за

...
Националният ни отбор по волейбол се натресе на Франция за
Коментари Харесай

Лъвовете срещат Франция във Варна

Националният ни тим по волейбол се натресе на Франция за място на 1/4-финал на Евро 2023. Битката против настоящия олимпийски първенец е в петък от 20.30 часа в зала " Конгресна " във Варна.
До тук се стигна, откакто " лъвовете " на Пламен Константинов инкасираха трета поредна загуба. Този път те паднаха от водача в група В Словения с 0:3 (-29, -22, -30). Българите се нуждаеха от два гейма, с цел да избегнат " петлите " и изиграха мощен мач, само че гостите бяха безупречни с титулярния си състав.
Олимпийският първенец към този момент е в морската ни столица, с цел да се приготви оптимално добре и бързо за 1/8-финала. Франция е в звезден състав, а упоритостите на тима са ясни - златото.
" Силно се надявам, че ще влезем в мача с инерцията от последната среща. Загубата постоянно тежи. Всеки, който се интересува от волейбол обаче, видя играта. Самите състезатели усетиха, че се показаха както би трябвало. Това няма по какъв начин да не добави убеденост. Хубаво е, че влизаме в елиминационната фаза с подобен дуел.
Малките елементи вършат разликата сред положителните и шампионските тимове. Те са завършващата фаза в играта на един отбор. За страдание те идват последни при построяването на тима.
Ако играем по този начин, за мен това е позитивен сигнал.
Не е елементарно да се играе против мощни тимове. За мен няма значение къде ще направиш огромната крачка - дали на 1/8-финал или 1/4-финал. Може да се окаже преимущество.
Французите ще дойдат, ще забележим по какъв начин ще привикнат към залата. Все отново има някои особености и нека това е в наша изгода. Но единствено това няма по какъв начин да разчитаме ", призна Гибона. На отбора му обаче тежат шокиращите загуби с по 1:3 гейма Испания и Хърватия.
" Изиграхме най-хубавия мач досега. Резултатът няма по какъв начин да ни удовлетворява, би трябвало да погледнем и хубавите неща, тъй като се видяха позитивни моменти. Например, разликата беше в 2 т. Както видяхте, в случай че ги бяхме образували в наша изгода, резултатът щеше да бъде друг. Ние не успяхме ", ядосва се водачът ни Цветан Соколов. Дупничанинът стана най-резултатен в мача с 23 точки. Александър Николов и Мартин Атанасов прибавиха още 13 и 12 т. За Словения Рок Можич заби 22 т.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР