Националният ни отбор по бокс се готви да закрие по

...
Националният ни отбор по бокс се готви да закрие по
Коментари Харесай

Боксьорите ни в битка за златните медали днес в Будва

Националният ни тим по бокс се готви да закрие по най-хубавия метод Европейската купа в Будва /Черна гора/, оповестиха от БФ Бокс.

Петима българи ще излязат на кръга довечера, в търсене на златни медали от шампионата, който е с награден фонд от 507 000 $ . Страната ни може да се похвали с доста съществено достижение в Будва, като заема второ място по брой на боксьори, които ще се бият за злато през днешния ден.

С петима финалисти пред нас е само Русия , която излъчи шест свои представители на край.

Ергюнал Себахтин ще открие програмата от 18:00 часа. В категория до 48 кг европейският вицешампион ще срещне Артиш Соян /Русия/. Около 18:30 часа на кръга би трябвало да забележим и Ясен Радев /54 кг/, който ще боксира с Максим Кузнецов /Русия/. След него златото ще нападна първенецът от Европейските игри Хавиер Ибаниес /57 кг/, а с финала на този дуел ще стартира и срещата на многократният международен и европейски златен медалист Радослав Росенов. В категория до 60 кг той ще премери сили с французина Софиан Умиа. Последен на кръга, след 21:00 часа, ще се качи Йордан Морехон /+92 кг/. В тежка категория натурализираният кубинец се изправя против Марко Милун /Хърватска/.

Националите ни са водени от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР