Националният ни отбор по баскетбол за момчета U16 е много

...
Националният ни отбор по баскетбол за момчета U16 е много
Коментари Харесай

Юношите и девойките с победи на Евробаскет

Националният ни тим по баскетбол за момчета U16 е доста покрай класиране на четвъртфиналите на Европейското състезание в Дивизия B, което се организира в Питещ. Тимът ни реализира страховит поврат против Словакия, побеждавайки го с 89:78 за третия си следващ триумф на шампионата.
„ Лъвчетата “ изоставаха с 22 точки в хода на мача, само че след необикновено второ полувреме и 31:6 в последната част, завоюваха срещата. Калоян Балканджиев вкара 25 точки за спечелилите (7 борби), 24 добави Михаил Калинов (5 тройки), с 13 е Ивайло Скрински, а Калоян Колев има 11, като записа още 7 битки и 7 асистенции. С триумфа баскетболистите на Стойо Чолаков са водачи в групата без загуба, като последният им мач е в сряда против Швеция.

В същото време националният тим на България за дами U20 приключи с победа присъединяване си на Европейското състезание в Дивизия B, на което хазаин бе Румъния. В последния си мач от шампионата отборът ни надделя Украйна със 70:64, като по този начин финишира 13-и в крайното класиране. Баскетболистките на Маргарита Маринкова водеха от самото начало, на моменти и с 21 точки, като удържаха натиска на противника си в края. Ивана Бонева бе най-резултатна за триумфа с 19 точки. Виктория Иванова има 17, с 16 е Илияна Георгиева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР