Националният младежки комитет на ВМРО настоява за среща с премиера

...
Националният младежки комитет на ВМРО настоява за среща с премиера
Коментари Харесай

Младежкият комитет на ВМРО иска среща с премиерите Кирил Петков и Димитър Ковачевски

Националният юношески комитет на Вътрешна македонска революционна организация упорства за среща с премиера Кирил Петков и с министър-председателя на Република Северна Македония Димитър Ковачевски , с цел да им подари исторически книги.

Искането е отправено в писмо на младежката организация, адресирано до двамата министър председатели и до президента на РСМ Стево Пендаровски, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

Младежите от Вътрешна македонска революционна организация възнамеряват проява пред резиденция " Бояна " на следващия ден сутринта, за когато е планувано взаимното съвещание на двете държавни управления.

В писмото младежите акцентират, че постоянно са били в поддръжка на единността и съдружието в връзките сред Република България и Република Северна Македония.

Те приветстват срещата в София и се надяват заявеното предпочитание за намиране на решение да срещне своята реализация. Именно по тази причина и упорстват за съблюдаване на контракта за добросъседство, удостояване на общата история до 1944 година и най-много за съблюдаване на правата на хората с българско съзнание от другата страна на границата, показват от пресцентъра.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР