Националният консултант по оториноларингология и един от най-добрите специалисти в

...
Националният консултант по оториноларингология и един от най-добрите специалисти в
Коментари Харесай

Внезапно почина изтъкнатият отоларинголог проф. Георги Едрев

Националният съветник по оториноларингология и един от най-хубавите експерти в региона на микрохирургия на ухото в международен мащаб проф. Георги Едрев е умрял ненадейно през вчерашния ден, оповестиха от Софийския университет " Св. Климент Охридски ".

Проф. Едрев е роден на 2 април 1944 година в град Силистра. Завършва медицина през 1969 година във ВМИ - София. През 1973 година придобива компетентност по оториноларингология. Работи като отриноларинголог в Силистра, в Катедра по оториноларингология на Медицинска академия - София, в НМТБ,,Цар Борис III ", МУ на Министерство на вътрешните работи и МБАЛ,,Лозенец ".

През 1987 година придобива научна степен лекар на медицинските науки, а през 1990 година - професор по оториноларингология. Специализира хирургия на приблизително ухо в Москва и в Станфордския университет в Калифорния. 10 години работи като шеф на Националната транспортна болница,,Цар Борис III " и е народен съветник по оториноларингология.

Има повече от 130 научни труда, рационализации и изобретения. От 2011 година проф. доктор Георги Едрев работи в Университетската болница " Лозенец " и преподава УНГ заболявания на студенти IV курс от компетентност " Медицина ".

Награден е от Министерството на здравеопазването със златен орден.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР