Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния одобри днес решение,

...
Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния одобри днес решение,
Коментари Харесай

Румъния ще изисква зелен COVID сертификат

Националният комитет за изключителни обстановки в Румъния утвърди през днешния ден решение, съгласно което ще се изисква наложително показване на зелен документ за COVID-19 за достъп до избрани стопански действия в обитаемоте места, където равнището на заболеваемост е сред 3 и 6 на 1000 поданици, оповестява Аджерпрес.
Решението на комитета планува достъп до съответните действия да имат единствено лицата, които са имунизирани, тествани или са минали през заболяването.
При тези условия се планува спортните надпревари на закрито или намерено с присъединяване на аудитория да се организират при запълване на до 30 % от оптималния потенциал на пространството, наложително носене на маска и съблюдаване на отдалеченост от 1 метър сред феновете.
Кината, театрите и концертните зали ще работят с до 50 % от потенциала и наложително носене на маска. При образуване на концерти и представления навън ще се позволяват до 1000 фенове, които също би трябвало да носят маски.
На частни събития на закрито като сватби, кръщенета и така нататък ще могат да се събират до 200 души при обезпечаване на най-малко 2 квадратни метра на човек.
В образователни курсове и уъркшопове на закрито ще могат да вземат участие до 150 души, а навън - до 200. На конференции в закрити пространства ще могат да се събират до 150 души. Организиране на манифестации и демонстрации се позволява с присъединяване на до 100 души.
Ресторантите и кафенетата за закрито могат да работят в интервала 5-2 часа с до 50 % от потенциала. Във фитнес залите, спортните зали и басейните на закрито също се позволява потребление на до 50 % от потенциала.
При заболеваемост сред 3 и 6 на 1000 души се разрешава достъп единствено на имунизирани лица до питейни заведения, клубове и нощни заведения, които ще могат да работят в интервала 5-2 часа с до 30 % от потенциала си, и до игралните зали, които ще могат да работят в същия часови период с до 50 % от потенциала си.
Окончателното решение за използване на ограниченията ще бъде взето на държавно съвещание.
Днес в страната са регистрирани 4441 нови случая на коронавирусна зараза, а 71 души са умряли. В лечебни заведения се намират 6271 пациенти, а 741 души са в интензивни отделения. Положителните проби са 10.2 %.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР