Националният комитет на Демократическата партия на САЩ обмисля възможността да

...
Националният комитет на Демократическата партия на САЩ обмисля възможността да
Коментари Харесай

Демократите май не искат да се отказват от Джо Байдън

Националният комитет на Демократическата партия на Съединени американски щати обмисля опцията да номинира публично Джо Байдън за кандидат-президент на изборите през ноември още в средата на юли, т.е. преди партийния конгрес през август, заяви организация " Блумбърг ", базирайки се на свои източници.

" Според източници, осведомени с въпроса, (...) евентуалната дата за номиниране на Байдън е 21 юли, когато ще се организира виртуално съвещание на мандатната комисия на конгреса на Демократическата партия ", се споделя в известието.

В него се отбелязва, че този ход има за цел " да подсигурява, че президентът ще бъде включен в бюлетината за изборите през ноември, а също по този начин ще помогне да се потушат вътрешнопартийните диалози за неговата подмяна след

Това ще разреши на партията да " продължи да се сплотява към своя претендент, даже когато вътрешни хора приканват той да отстъпи мястото си на различен ", показва организацията.

Действащият президент завоюва към 99% от гласовете на делегатите на партията си на първичните избори през 2024 година, което " му даде голямо въздействие измежду партийната върхушка ".

Както CNN заяви преди ден, " повече от две дузини високопоставени чиновници на Демократическата партия, политици и донори, свързани с Байдън и доста други, които най-често се преглеждат като евентуални заместници на Байдън (...), споделят, че са уплашени от съвсем всеки сюжет: номинацията на Байдън, номинацията на вицепрезидента Камала Харис, номинацията на някой различен ".
 Блинкън пази Байдън: Той възвърне световното доверие в водачеството на Съединени американски щати
Блинкън пази Байдън: Той възвърне световното доверие в водачеството на Съединени американски щати

Според него хората по света гледат какво е направил Байдън, откогато встъпи в служба, и че правят оценка политиката му

" Блумбърг " напомня, че Байдън е прекарал уикенда в събиране на средства за акцията в Ню Йорк и Ню Джърси , твърдейки донорите, че е подготвен да се кандидатира за втори мандат.

Проучванията на публичното мнение обаче демонстрираха, че напъните на Байдън за преизбиране са усложнени от опасенията на гласоподавателите по отношение на възрастта му и способността му да се кандидатира за втори мандат .
 Над 70% от американците се съмняват в менталното здраве на Джо Байдън
Над 70% от американците се съмняват в менталното здраве на Джо Байдън

Републикански конгресмен внесе резолюция призоваваща вицепрезидента да заеме поста му

Редакционната гилдия на " Ню Йорк Таймс " по-рано съобщи, че дебатът на Байдън с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп е посочил, че Демократическата партия

" Най-очевидният път за демократите (...) е американската общност да приказва почтено и да признае, че господин Байдън не може да продължи акцията си и да стартира развой на избор на някой по-способен да заеме мястото му, с цел да победи господин Тръмп през ноември ", съобщи изданието.
 47% от гласоподавателите на Демократичната партия желаят отдръпването на Джо Байдън
47% от гласоподавателите на Демократичната партия желаят отдръпването на Джо Байдън

Камала Харис се обрисува като главен претендент

Проучването на CBS News/YouGov демонстрира, че след очевидното проваляне на Байдън в дебатите 72% от записаните гласоподаватели не имат вяра , че Байдън има психическото и когнитивното здраве да заема президентския пост, спрямо 65% по-рано този месец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР