Националният интерес трябва да бъде защитен, включително в многонационалните формати,

...
Националният интерес трябва да бъде защитен, включително в многонационалните формати,
Коментари Харесай

Стефан Янев: Съюзните решения невинаги са добри за България

Националният интерес би трябвало да бъде предпазен, в това число в многонационалните формати, в които участваме. Тези формати не следва да предопределят ползите ни. Те са само инструментариум, механизъм за реализирането на нашите ползи. Невинаги решенията, които се взимат в съюзни формати, са верни и положителни за България.

Това сподели към този момент някогашният боен министър Стефан Янев във видеообръщение, оповестено на профила му във Фейсбук. Изказването му явно идва като отговор на думите на премиера Кирил Петков, който през днешния ден от трибуната уточни претекстовете за уволнението му. А измежду тях са нежеланието на Янев да назова войната в Украйна, стартирана от Русия, „ война “. Тогавашният министър на защитата предпочиташе думата „ интервенция “ и други

„ Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил и съм направил. Във всичките си дейности съм се водил единствено от ползите на България “, сподели Янев.

Когато споделям нещо, аз знам за какво го споделям. Когато взимам решения, аз знам за какво ги взимам. “

Според Стефан Янев вероятността пред България, в подтекста на войната в Украйна, не е добра. „ Тя не е добра и тъй като държанието на главните политически сили в страната сега е основано на популизъм и лансиране на прочувствени тези “, добави той.

А най-после на своето изявление Янев се обърна персонално към министър-председателя:

Уважаеми господин министър ръководител, аз не съм твой министър, нито съм бил, нито ще бъда. Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината. И ще продължа да го върша. “

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР