Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) е дал съгласувателно

...
Националният институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) е дал съгласувателно
Коментари Харесай

Институтът по паметниците даде зелена светлина за Източната...

Националният институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) е дал съгласувателно мнение за единия от подобектите на плана „ По крепостните стени на Филипопол “. Това заяви заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев.

„ Институтът няма забележки за „ Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реституция и експониране на древен комплекс „ Източна врата на Филипопол “, което ще разреши на Общината за стартира работа по този обект “, сподели зам-кметът. До два дни позитивното мнение от НИНКН ще бъде получено в Община Пловдив, а в този период от екипа на Райчев ще входират при основния проектант на Община Пловдив Димитър Ахрянов работните планове за обекта.



След издаването на позволение за градеж и на Акт 2 стартира да тече и срокът за осъществяване на строително-монтажни действия по Източната врата, като обектът е на инженеринг. Срокът е общо 660 дни, като 120 дни от тях са за планиране, а 540 – за осъществяване на строителните действия, оповестиха от екипа за ръководство на плана.

Общата стойност на позиция „ Инженеринг на обект: анастилоза, консервация, реституция и експониране на древен комплекс „ Източна врата на Филипопол “ е 2 843 580 лева с Данък добавена стойност, като 35 820 са планувани за планиране, 2 790 000 са за строително-монтажни действия и 17 760 са за авторски контрол.
Свързани вести НИНКН върна плановете за Небет тепе и Източната врата Новите разкопки на Източната врата не престават с цялостна пара
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР