Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря да подаването

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря да подаването
Коментари Харесай

НИМХ е в протестна готовност, не публикува информация за времето


Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) спря да подаването на информация на уеб страницата си за времето. На страницата се изписва известие: „ Национален институт по метеорология и хидрология е в протестна подготвеност “.



Причината са готвените промени в статута на метеорологичната работа и във финансирането с прехвърлянето ѝ към Министерството на околната среда и водите (МОСВ). В момента института е към Министерството на образованието и науката (МОН).

Началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова, съобщи, че няма проблем със средствата за Национален институт по метеорология и хидрология, а става въпрос единствено за структурни промени.

„ Осигурени са средства и опазване на стратегиите, по които Национален институт по метеорология и хидрология реализират сега своите действия. Освен това, казусът е обсъден и в границите на съдружния състав на държавното управление и има цялостно съгласие за нуждата от тази структурна смяна, без да се визира по никакъв метод вярното действие на Национален институт по метеорология и хидрология като институт “, разгласи Бориславова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР