Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви жълт код
Коментари Харесай

Дъжд и гръмотевици в Пловдив! Обявиха жълт код за цяла България

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) разгласи жълт код за превалявания от дъжд и гръмотевични стихии за през днешния ден. Кодът е в действие за всичките области на страната.
Прочетете още
Времето в Пловдив:

В Пловдив ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевични стихии. Минималните температури ще бъдат 13-14 градуса, а оптималните няма да надвишават 22-23 градуса. Прогнозата е преваляванията да продължат и през идващите дни. 

Времето в страната:

Над по-голямата част от страната облачността ще е забележителна и тук-там ще превалява дъжд. Сутринта тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла. През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места в страната ще има краткотрайни превалявания, в обособени региони краткотрайно интензивни, с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще продължи да духа слаб, в Източна България - до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 21° и 26°, в София - към 21°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца и ще остане без основна смяна.



Времето в планините:

Над планините облачността ще е забележителна, най-вече купесто-дъждовна. По високите елементи ще е мъгливо. На доста места ще има превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 15°, на 2000 метра - към 8°.

Времето по Черноморието:

Над Черноморието облачността ще е забележителна, след обяд най-вече купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-25°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР