Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес
Коментари Харесай

Студ и лед сковават България: Обявиха жълт код КАРТА

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за през днешния ден предизвестие от първа степен - жълт код, за поледици за четири области в Североизточна България. Предупреждението е в действие за областите Добрич, Разград, Силистра и Шумен, се показва в картата с предупредителните кодове за рисковите метеорологични феномени, оповестена на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.





 От Национален институт по метеорология и хидрология издават за на следващия ден (9 януари) предизвестие от първа степен - жълт код, за ниски температури в цялата страна и за мощен север-североизточен вятър с пориви до 20 метра в секунда в Източна България. В седмичната прогноза за времето у нас от 9 до 14 януари се оповестява, че във вторник (9 януари) времето ще се задържи облачно, само че преваляванията ще отслабнат. В Източна България и в крайните южни региони преваляванията още сутринта, а след обяд - на всички места ще спрат. С сдържан, в Източна България мощен вятър от север-североизток, захлаждането ще продължи и към 14:00 ч. на следващия ден температурите в по-голямата част от страната ще са сред минус 5 и 0 градуса.

В сряда (10 януари) вятърът ще се ориентира от северозапад, ще отслабне още и в доста региони ще стихне. Облачността ще се раздра и ще намалее до най-вече слънчево време. Ще бъде студено, минималните температури ще са сред минус 9 и минус 4 градуса, а дневните - ще останат към и под нулата.

В четвъртък (11 януари) със слаб югозападен вятър за малко релативно ще се затопли, а оптималните температури ще са сред 2 и 7 градуса. Сутринта ще бъде слънчево, а след обяд ще стартира нарастване на облачността, към момента без превалявания.

През идващите дни от север ще проникне нова порция леден въздух и температурите още веднъж ще се намалят. В петък (12 януари) ще доминира облачно време, на обособени места, основно в Северна България, ще превали слаб сняг.

В събота (13 януари) ще е съвсем без превалявания, облачността ще се раздира, само че ще остане най-вече забележителна, написа Българска телеграфна агенция.

В неделя (14 януари) вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Облачността ще намалее, над по-голямата част от страната - до най-вече слънчево време. Температурите ще се покачат - повече дневните.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР