Националният инспекторат по образованието започва обучения за външни инспектори за

...
Националният инспекторат по образованието започва обучения за външни инспектори за
Коментари Харесай

Националният инспекторат по образованието организира обучения за външни инспектори

Националният инспекторат по образованието стартира образования за външни инспектори за задачите на инспектирането през образователната 2019/2020 година. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Външният контрольор би трябвало да познава процесите и дейностите в учебното заведение и детската градина, да има задълбочени познания за оценяването, ръководството на качеството и качеството в учебното заведение, да прави оценка и показва резултатите от инспекцията посредством научни способи и способи за разбор, които са в основата на инструментите за събирането и интерпретирането на данни.

Външните инспектори ще преминат образования в две етапи за запознаването и използването на Рамката за ревизиране и практикум - присъединяване в пилотни инспекции. Заявления за присъединяване в образованието се одобряват до 19 ноември - от 9.30 до 17.00 часа, всеки работен ден на адреса: София, бул. "Г. М. Димитров " 52 Б, етаж 7, офис 2.

С инспектирането се цели да се направи самостоятелна и справедлива оценка, която да подкрепи процеса на ръководство на качеството на всяка детска градина и учебно заведение, като открои достиженията и положителните практики. Резултатите от инспектираните учебни заведения ще са основата за правенето на разбор и систематизирана информация за предоставяното качество в системата на предучилищното и учебното обучение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР