Националният газов оператор на Молдова, Молдовагаз (Moldovagaz), обяви днес, че

...
Националният газов оператор на Молдова, Молдовагаз (Moldovagaz), обяви днес, че
Коментари Харесай

Газовите доставки за Молдова и Чехия не са засегнати, за Италия са намалели

Националният газов оператор на Молдова, " Молдовагаз " (Moldovagaz), разгласи през днешния ден, че страната, граничеща с Украйна, не е била наранена от решението на Киев да спре преноса на газ от Русия по значим маршрут, съобщи Ройтерс.

" Всичко е наред. Не сме получавали никакви предизвестия от нашия снабдител - (руския държавен експортьор на газ) " Газпром ", за допустимо прекъсване на доставките на газ ", сподели говорителка " Молдовагаз ". Тя уточни, че сега Молдова получава задоволително газови доставки.

Решението украинския оператор да спре от през днешния ден преноса през входния пункт " Сохрановка " в Луганска област няма да се отрази отрицателно на Чехия, заяви на страницата си в " Туитър " министърът на индустрията и търговията Йозеф Сикела. Той посочи, че единствено

дребна част от доставките (на газ от Русия) идват в страната му по този маршрут (за пренос през Украйна]. Над 99 на 100 от газа идва в Чехия от Германия.

Междувременно данни, оповестени на уеб страницата на компанията за превозване на газ до Италия " Снам " (SNAM), регистрираха понижение на потока на съветско гориво през станцията в Тарвизио (на североизток) по отношение на през вчерашния ден, заяви организация АНСА, представена от ТАСС.

Според информацията намаляването на потоците на североизток се компенсира от огромния приток към центъра на границата със Швейцария, където газът се доставя от Норвегия и Нидерландия. Няма закъснение в газоснабдителната система на Италия, показва организацията.

В Словакия поръчките за пренос през Украйна през днешния ден са намалели. Това оповестиха за ТАСС от дирекция на словашкия газопреносен оператор " Еустрийм " (Eustream). Заявките възлизат на 67,7 милиона кубични метра по отношение на 83,3 милиона за през вчерашния ден.

Потоците на съветски газ към Европа през Украйна спаднаха с една четвърт през днешния ден, откакто Киев спря потреблението на главен директен маршрут, обвинявайки намесата на окупационните съветски сили. Износът през Украйна е пресечен за първи от началото на спора, заяви Ройтерс.

Транзитният пункт " Сохрановка ", който бе затворен, обезпечава към 8 % от съветския газ за Европа.

Операторът украинската газопреносна система осведоми, че размерът на съветския газ през Украйна през днешния ден е намалял до 72 милиона кубични метра, в съпоставяне със 124,6 милиона на 11 май предходната година.

ТЕМА преди 19 минути 335 преди 36 минути 141 преди 47 минути 469
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР