Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно

...
Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Не говоря с Борисов от много време

Националният фронт за избавление на България ще се яви независимо на европейските избори през май. Това сподели водачът на партията Валери Симеонов в студиото на " Още от деня ". Симеонов разяснява положението на ръководещата коалиция и съобщи, че няма чувството, че е на власт и че ръководството работи.

Във връзка със свикания в понеделник Консултативен съвет по национална сигурност Валери Симеонов показа, че съгласно него президентът Румен Радев взе участие в компрометиращи акции против други партии, а би трябвало да е над политическите противодействия.

" За всяка от тези оставки и ръководещи, и съпротива повтарят едно и също " няма нарушаване на закона, само че не е морално ". За каква корупция тогава ще привиква Консултативният съвет? ", попита Симеонов. Той сподели, че няма да участва на съвета в понеделник.

Валери Симеонов счита, че е неразбираемо за какво други министри, не Цветанов и Цачева, не са подали оставка и съобщи, че член на кабинета е закупил апартамент 140 кв. м. на основно място за 61 хиляди евро. Симеонов съзря другарски огън.

Председателят на НФСБ показа, че няма чувство, че ръководи. Той е натоявал за отстраняването на министъра на туризма, само че това не се е случило, макар че съгласно съдружното съглашение има право да го изиска. Коалиционният формат с Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " той обаче показа като работещ.

" Дали наличието във властта наложително е обвързвано с директно практикуване на изпълнителна власт или в тази ситуация по-скоро става въпрос за поддръжка на ръководство, което все още няма опция " - с този риторичен въпрос Симеонов отговори на въпрос за какво към момента е част от ръководещата коалиция.

Той обаче не поема ангажимент, че държавното управление ще изкара цялостния си мандат.

Целият диалог с Валери Симеонов вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР