Националният финал на най-голямото състезание за стартиращи компании в Централна

...
Националният финал на най-голямото състезание за стартиращи компании в Централна
Коментари Харесай

Българският финал на най-голямото състезание за стартиращи компании в Централна и Източна Европа - PowerUp!

Националният край на най-голямото съревнование за започващи компании в Централна и Източна Европа – Powerup! ще се организира на 28 април от 13.00 ч. като за първи път събитието ще се организира напълно онлайн.

В тазгодишното издание на PowerUp! се включиха 40 български стартъпа с планове в областта на чистата сила. Шест от тях доближиха до националния край и ще показват плановете си на интернационалното жури, а най-после единствено един от тях ще продължи напред в конкуренцията, представлявайки България на интернационалния конкурс.

Там, той ще се състезава за премия от 50 000 евро, опция за включване в акселераторските стратегии на EIT InnoEnergy, както и спомагателни награди, обезпечени от формалните спонсори и сътрудници на състезанието. Проектите, които ще бъдат показани и оценени на националния край в България са следните:

1. Zero Wave: компания, която предотвратява потреблението на пластмаса за еднократна приложимост, като предлага 100% биоразградими съдове за хранене.

2. Mimirium: компания, която трансформира модела на действие на Big Data, при който контролът на данни е при потребителите,. Vinghen: българска компания за дизайн и произвеждане на електрически пуш-скутери и колела, чиито модели целят да създадат пътуването в града по-забавно.

3. Гордост на фермера: компания, която оказва помощ на дребните аграрни производители да усилят периода на валидност и пазарната стойност на плодове, зеленчуци и билки посредством въвеждането на новаторски слънчеви дехидратори за храна.

4. Technovatorz: HHO (оксиводородни технологии) - Нашата задача са ниските излъчвания.

5. AirLief: компания, която създава стилни защитни маски против замърсяването на въздуха и създава решения за персонализирана отбрана.

Събитието ще открият Марияна Хамънова – изпълнителен шеф на Клийнтех България и Елица Панайотова, Столична община. Eкспертното жури ще се състои от: Марияна Хамънова, изпълнителен шеф на Клийнтех България; Кристина Ескенази – ръководител на Биотехнологичен и здравен клъстер България и Член на УС на Клъстер Изкуствен Интелект България; Михал Байда – управител бизнес развиване, EIT InnoEnergy.

#PowerUp! 2020 България е проведен от Cleantech Bulgaria и се организира с поддръжката на Столична община и Зелена София.

Регистрацията за националния край на #PowerUP! е БЕЗПЛАТНА и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА: http://eventbrite.com/e/102973839526/

PowerUp! цели да открие и финансира най-обещаващите стартъп и скейлъп компании, както и дребни и междинни предприятия в Централна и Източна Европа. Тазгодишният рекорден брой поръчки за присъединяване и мрачните стопански вероятности акцентират потребността от подкрепяне на районните предприятия, за напредък и стабилизация на бизнеса.

В рамките на крайния период за присъединяване в интернационалния конкурс се включиха общо 425 стартъпи от 24 страни от Централна и Източна Европа Освен горе-посочените награди, Конкурсът дава и благоприятни условия за инвестиция в размер на няколко милиона евро ориентирана към новаторски компании, както и опцията за присъединение към мрежата на EIT InnoEnergy.

Сред участниците в състезанието, тазгодишното издание бележи и рекорден брой от 360 определени стартъпи, които ще се състезават за националната купа Стартъп на годината в тяхната съответна страна.

Отборите, състезавайки се за купата, също по този начин ще имат опция да придобият финансиране от €50.000 за първо място и други скъпи награди, предоставени от основни сътрудници като Amazon Web Services, Revolut и SpeedUp Group. Компаниите ще получат многообразие от благоприятни условия за подкрепяне, измежду които в областта на продуктово развиване, пилотни планове, маркетинг тактики, интернационално встъпление на пазара, напредък и спомагателни благоприятни условия за финансиране.

“Беше въпрос на преценка дали да действаме със събитието макар обстановката в Европа и всеобщата карантина, която цели ограничаване на разпространяването на COVID-19.” – съобщи Якуб Милър, основен изпълнителен шеф на EIT InnoEnergy за Централна Европа.

“Взехме решение да продължим с самодейността точно поради създалата се обстановка – въпреки и правейки го онлайн, по безвреден и виновен метод. Искаме да продължим да поддържаме новаторските предприятия, с цел да им помогнем да оцелеят, развият и преуспеят във време, в което икономическите вероятности наподобяват много мрачни. Докато доста канали и снабдители на пазара отдръпват своята активност, с поддръжката на Европейският институт за нововъведения и технологии, ние оставаме тук, с цел да продължим да поддържаме новаторските бизнесмени с вложения, ноу-хау и скъпи партньорства.

Националният селекционен развой и държавните финали ще се организират онлайн от началото на април до края на май. Решението по отношение на графика и мястото на осъществяване на интернационалния Голям Финал, следва да бъде открито в идните седмици, според от настоящия статус на държавните рестрикции върху осъществяване на събития за района.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР