Националният борд по туризъм (НБТ) предлага на правителството спешни мерки

...
Националният борд по туризъм (НБТ) предлага на правителството спешни мерки
Коментари Харесай

Туристическият бранш предлага мерки за преодоляване на последиците от фалита на „Томас Кук“

Националният ръб по туризъм (НБТ) предлага на държавното управление незабавни ограничения за превъзмогване на провалите върху българския туристически бранш поради банкрута на туроператорската компания ”Томас Кук ”. Предложенията целят да предотвратят сходни отрицателни процеси и да подсигуряват стабилно развиване на туризма.
В писмо до премиера, до министрите на финансите и на туризма от организацията желаят работна среща, на която ще показват предложенията си. НБТ предлага държавното управление да вкара финансови облекчения за хотелиери и ресторантьори, откакто при издадени фактури те дължат Данък добавена стойност и корпоративен налог върху суми, които могат да не бъдат изплатени по независещи от тях аргументи.

НБТ счита, че съществува опция за рефинансиране посредством Българската банка за развиване на заемите към частни банки, които част от притежателите няма да могат да обслужат и което би довело до банкрути.

Друго предложение е да бъде увеличена сумата за национална реклама до най-малко 15 млн. евро годишно за всяка от идващите две години; да бъде увеличена сумата за реклама посредством туроператорите за проведени пакетни пътувания против ангажимент за спомагателни чартърни полети до най-малко 20 млн. евро годишно за всяка от идващите две години.

В писмото от НБТ правят оценка като навременни и ефикасни дейностите и уговорките на министър Николина Ангелкова, подхванати във зародилата спешна обстановка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР