Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели приза за отбор на

...
Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели приза за отбор на
Коментари Харесай

Ансамбълът спечели приза за отбор на месеца


Националният отбор по художествена гимнастика завоюва наградата за тим на месец февруари в обичайна анкета на Пресклуб България. Грациите в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс оглавиха анкетата измежду спортните редакции още с първото си появяване на интернационалната сцена тази година през февруари на шампионата „ Гран При “ В Москва – златен орден на 5 обръча, сребърен в многобоя и в съчетанието с 3 топки и 2 въжета.

„ Вече 4 месеца сме с тези съчетания, за още 4 месеца до Световното състезание времето е задоволително да сме в доста добра форма. Вече няма детайл, който да ги затрудни механически Останалото е физическо положение и психическа настройка, акцентира специалистката. След Световното състезание съчетанията ще бъдат изменени “, съобщи старши треньорът на отбора Весела Димитрова.

В момента три от девойки се възвръщат от травми – Елена, Лаура и Теодора. Лечението върви добре и те упражняват на омекотен режим. В края на тази седмица грациите ще пропуснат Световната купа в Пезаро, Италия, а евентуално и същия шампионат в Ташкент, Узбекистан. Със сигурност ще вземат участие на последното съревнование от веригата в Баку, Азербайджан, заяви Димитрова.

„ Поне 8 тима могат да влязат в призовата тройка “, счита наставничката. Тя е изключително впечатлена от тимовете на Украйна и Италия. Нашите златни девойки споделиха, че еднообразно им харесват двете съчетания – с обръчи и с въжета и топки “, показа още треньорката на отбора. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР