Националния рамков договор е една от най-демократичните основи на здравеопазването.

...
Националния рамков договор е една от най-демократичните основи на здравеопазването.
Коментари Харесай

Повече пари за извънболничната помощ договориха медиците и НЗОК

Националния рамков контракт е една от най-демократичните основи на опазването на здравето. Ако продължим тази традиция, ще имаме положително опазване на здравето отсега нататък и признателно население. Правим нужното и вървим в вярната посока. Вървим към оптимизация на медицинските услуги.

Така здравният министър проф. Христо Хинков разяснява подписването на Националните рамкови контракти. Днес Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса подписа с Управителния съвет на Българския лекарски съюз и с Управителния съвет на Българския зъболекарски съюз анексите към Националните рамкови контракти за медицинските и за денталните действия 2023-2025.

" В този анекс продължаваме по-доброто финансиране на извънболничната помощ. Надяваме се интереса към общопрактикуващите лекари да се увеличи ", разяснява представителят на лекарското съсловие доктор Иван Маджаров. 

По думите му в анекса са контрактувани по-добро финансиране на тежките медицински действия в болничната помощ, улеснен достъп до ЯМР, по положително възнаграждение на медицинските действия. " Има революционни неща - разделяне на клинични пътеки. Улесняване на жители за приемане на медицински грижи ", сподели Маджаров.

Отстояхме изискванията на зъболекарския съюз. Този НРД дава по положителни условия. Отделени са 3 млн. лева за зъботехническата активност. Прецизно ще обмислим разпределението за тези пари, разяснява ръководителят на зъболекарския съюз доктор Николай Шарков. 

За шефа на здравната каса Станимир Михайлов краткосрочните му цели са реализирани. В началото показах управническа стратегия - да се подпишат националните рамкови контракти беше измежду задачите. С напъните на всички смятам, че краткосрочните цели са изпълнени. Има нови неща, които са напълно в интерес на здравноосигурените лица, сподели той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР