Националния мобилен комуникационно-информационен модул (DCM-F) на НАТО отпразнува 10-ата година

...
Националния мобилен комуникационно-информационен модул (DCM-F) на НАТО отпразнува 10-ата година
Коментари Харесай

Първата военна структура на НАТО в България навърши 10 години

Националния мобилен комуникационно-информационен модул (DCM-F) на НАТО отпразнува 10-ата година от образуването си.

Модулът е част от състава на 2-и свързочен батальон към Групата на НАТО по КИС със седалище Италия. DCM е конструкция осъществяваща комуникационно-информационна поддръжка на щабовете на НАТО на оперативно равнище.

Историята на Националния мобилен модул по КИС на НАТО стартира през май 2011 година с Решението на Министерския съвет за образуване на Национален мобилен модул по КИС на НАТО. През 2012 година със заповед на министъра на защитата е назначена работна група за подготовка на план за съглашение сред страната-домакин и НАТО. През март 2014 година е получена първата комуникационно-информационна и автомобилна техника от Алианса, а през 2015 година и комуникационно- осведомителна техника от последно потомство в НАТО.

„ В този празничен ден удостоверявам своето почитание и самопризнание за стореното от вас през тези 10 години, в които се постави началото и се получиха цялостни оперативни качества за реализиране на комуникационно-информационна поддръжка на щабове на НАТО на оперативно равнище при присъединяване им в задачи, интервенции, рецесии и учения. За историята 10 години са един момент, само че за вас тези години бяха изпълнени с денонощен труд и доста старания, за реализиране на профилирана подготовка на национално и съюзно равнище, придобиване и асимилиране на комуникационно-информационна техника, за сполучливо присъединяване в десетки учения и задачи на НАТО “. Това сподели в приветствието си командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров по случай 10-годишнина от основаването на DCM-F.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР