Националните системи не могат да решат миграцията, трябва да с

...
Националните системи не могат да решат миграцията, трябва да с
Коментари Харесай

Мария Гарбиел за миграцията: Споразумението с Турция промени играта

Националните системи не могат да решат миграцията, би трябвало да с търси обща система за противопоставяне. Това съобщи ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов в границите на кръгла маса в Народното събрание, отдадена на миграционния поток по време на изборите за Европейски парламент.

За всички е ясно, че когато приказваме за миграция, няма по какъв начин да не минем през призмата на идните европейски избори. По думите му популистките партии биха могли да основат проблеми . България изпълнявала своя ангажимент по защита на външната граница на Европейски Съюз, както с национални средства, по този начин и с европари, които в границите на три години са били усвоени сполучливо, твърди Цветанов.

Миграционният напън към страната ни е съвсем нулев , регистрира Министерство на вътрешните работи.
 Цветанов обвърза евровота с киберсигурността в Европейски Съюз
Цветанов обвърза евровота с киберсигурността в Европейски Съюз

Ако има пробив на евроизборите, националната сигурност е застрашена

За Цветанов е притеснително, че в Турция има 200 000 афганистанци. Това съгласно него значи по-отговорни задължения за Европейска комисия, които не се изчерпват до една изборна акция, от която могат да се черпят дивиденти.

Еврокомисарят по цифрови политики и цифрово общество Мария Габриел насочи вниманието към тематиката за миграцията, която би могла да повлияе на дебата. Дезинформацията дестабилизира политическите дейности на обществените органи и подкопава гражданското доверие , още веднъж установи тя.

През 2018 са открити 150 000 души по външните граници на Европейски Съюз, което е с 25% по-малко спрямо 2017 и бележи най-ниските равнища от 2013 година насам. Имаме прогрес по положителната отбрана на външните ни граници , уверена е Габриел.

Европейска комисия през тези години не се е отклонила от отговорността си. Споразумението с Турция беше факторът, който промени играта съгласно еврокомисаря.
 Европейска комисия: Мигрантската рецесия завърши
Европейска комисия: Мигрантската рецесия завърши

През 2018 година противозаконната имиграция доближи до равнищата преди рецесията

У нас беше открита Европейската организация за гранична защита, посочи Габриел. Операциите на Европейски Съюз включват избавяне на над 730 000 души в морето. Споразумения за реадмисия бяха подписани с 23 страни, уточни още Мария Габриел, само че съгласно нея " не трябва да забравяме, че главното, което би трябвало да продължим да вършим, е да бъдат атакувани първо аргументите за миграцията ".

С 13 милиарда евро до момента Европейски Съюз управляваше външните граници.
Предложението на Европейска комисия за идващия програмен интервал е бюджетът за миграция да се усили съвсем трикратно на 34 милиарда евро.

Относно контрабандата с мигранти е належащо да се увеличи успеваемостта на връщането, разяснява еврокомисарят.

Към момента Мароко е точката, през която излизат незаконни мигранти, а Испания е единствената страна, която отваря пътя към Европейски Съюз.
 Хванаха 33 мигранти на границата с Турция
Хванаха 33 мигранти на границата с Турция

Турските управляващи осуетили опита им да влязат в България
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР