Националните протести срещу иранското правителство са победени. Това заявив предизвикателна

...
Националните протести срещу иранското правителство са победени. Това заявив предизвикателна
Коментари Харесай

Раиси обяви победа над протестите в Иран, хакери блокираха речта му

Националните митинги против иранското държавно управление са победени. Това заявив предизвикателна тирада президентът на Иран Ебрахим Раиси във връзка 44-ата годишнина от Ислямската гражданска война през 1979 година, оповестява Радио " Свободна Европа ".

Днес в разнообразни градове в страната имаше паради, а военните демонстрираха част от оборудването си в столицата Техеран.

Церемонията за отбелязване на годишнината от революцията - поредност от събития, чиято кулминационна точка е свалянето на династията Пахлави през 1979 година, се организира всяка година на 11 февруари. Много от честванията са белязани от необятна държавна агитация.

от септември след гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини , арестувана от моралната полиция в страната. Първоначално демонстрациите бяха ориентирани против от дамите, само че след това започнаха и апели за нова гражданска война.

В днешната си тирада на площад Азади в Техеран Раиси дефинира митингите като план на враговете на Иран, целящ да попречи на страната да продължи достиженията си.
 Иранският режим е разграничен по какъв начин да се оправи с митингите
Иранският режим е разграничен по какъв начин да се оправи с митингите

Техеран сподели, че може да се трансформира, с цел да оцелее

Раиси назова празника " героичен " и демонстрация на " национално единение " и похвали " следреволюционните достижения " в страната.

Междувременно Telewebion - интернет телевизионна услуга, обвързвана с иранската държавна телевизия, беше хакната за малко по време на речта на Раиси.

В 44-секундно видео, оповестено в Туитър, хакерската група " Справедливостта на Аллах " прикани хората да излязат на общонационални митинги идната седмица и да изтеглят парите си от банките. Видеото приключи с лозунгите: " Смърт на (върховния водач аятолах) Хаменей " и " Смърт на ислямската република ".

Смъртта на Амини провокира вълна от антиправителствени митинги в градове в цялата страна. Властите дадоха отговор на размириците със сурови репресии, при които съгласно правозащитни групи са починали над 500 души, в това число 71 деца.

Правозащитни организации пресмятат, че досега към 20 000 души са били задържани по отношение на митингите.
 Иран екзекутира още двама арестувани за присъединяване в митингите
Иран екзекутира още двама арестувани за присъединяване в митингите

Те бяха наказани при закрити врати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР