Националните отбора на Русия по футбол за мъже и младежи

...
Националните отбора на Русия по футбол за мъже и младежи
Коментари Харесай

ФИФА не допусна до турнирите си отборите на Русия за мъже и младежи

Националните тима на Русия по футбол за мъже и младежи няма да бъдат позволени до шампионатите под егидата на ФИФА, до момента в който продължава войната в Украйна, оповестиха от пресслужбата на централата.

По-рано денем. Всички техни мачове би трябвало да се проведат без знамето на страната, химна и националните знаци, като не могат и да се играят срещи на територията на Русия.

Европейската футболна централа (УЕФА) първа одобри това решение на Изпълкома си на 26 септември, а федерациите на Англия, Украйна, Полша, Латвия, Литва, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Румъния към този момент обявиха, че ще бойкотират мачовете срещу съветските тимове. От Швеция отхвърлиха да позволен съветски футболисти до присъединяване на финалния шампионат на Евро 2024 за тимове до 17 години.

Най-близкото международно състезание до 17 години ще се организира сред 10 ноември и 2 декември в Индонезия, като квалификациите към този момент са завършили. Следващият пободен шампионат ще бъде през 2025 година. Световното състезание да девойки до 17 години ще бъде през 2024 година в Доминиканската република. За него ще се класират трите най-хубави европейски тима от квалификациите през май идната година.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР