Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат

...
Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат
Коментари Харесай

Потвърдено: Без Русия и Беларус на Олимпийските игри в Париж

Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат предложения за присъединяване на игрите в Париж следващата година, съобщи шефът на МОК Томас Бах във френската столица.

Германецът имаше среща с представители на олимпийското придвижване.

" За мен е голяма чест да поканя спортистите от целия свят тук, в Париж, във Франция, с цел да отбележим спортните достижения под мотото " По-бързо, по-високо, по-силно.

Затова през днешния ден МОК ще изпрати публични предложения до 203 комитета от целия свят. Аз ще имам опцията да връча персонално поканите на девет национални олимпийски комитета и на тима на бежанците.

Това е протоколна, само че алегорично доста значима гала. Фундаменталната концепция на олимпийските игри е едно спокойно състезание. Преди три хиляди години гръцката цивилизация сервира този подарък на човечеството.

След това барон Пиер дьо Кубертен е основал МОК и е възродил Олимпийските игри в този тип, който ние през днешния ден назоваваме модерни игри. А Париж е тяхната татковина.

През 2024-а година ние означаваме нов стадий от нашата олимпийска история. В Париж ние можем същински да отбележим игрите на новата епоха.
Тези игри ще бъдат повече експресивни, по-млади, по-урбанистични и по-устойчиви ", съобщи Бах пред делегатите на срещата.

През март тази година изпълнителният комитет на МОК предложи съветски и беларуски спортисти, в случай че бъдат допускани, да се случва извънредно с безпристрастен статут.

И то единствено такива спортисти, които не са се изказали в поддръжка на войната, която Русия води против Украйна към този момент съвсем година и половина.

Същото се отнася и за спортисти, които не съставляват опасност за сигурността.

Проблем за МОК може да се окаже, че не всички подопечни федерации по другите типове спорт са взели решение дали да пускат или не руснаци и беларуси, даже и като самостоятелни състезатели.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР