Националните олимпийски комитети на Литва, Латвия и Естония отново се

...
Националните олимпийски комитети на Литва, Латвия и Естония отново се
Коментари Харесай

Прибалтийските страни настояха отново атлети от Русия и Беларус да на участват на Олимпийските игри в Париж 2024

Националните олимпийски комитети на Литва, Латвия и Естония още веднъж се оповестиха срещу присъединяване на спортисти от Русия и Беларус на олимпийските игри в Париж това лято.

" Заедно ние още веднъж показваме нашето противоречие и отрицание след решението на Изпълнителния комитет на МОК да позволи на обособени неутрални спортисти с съветски и беларуски паспорти да вземат присъединяване на Олимпиадата в Париж през 2024 година ", се споделя в общо изказване на президентите на олимпийските комитети на трите прибалтийски страни.

Междувременно от централите на Литва, Латвия и Естония изпратиха своето писмо и до Международния олимпийски комитет (МОК), като показаха мнение, че глобите против съветските и беларуски спортисти би трябвало да бъдат по-сериозни.

Припомняме ви, че МОК може да разреши на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие на Игрите през юли и август като неутрални спортисти в случай, че те нямат никакви връзки с съветската войска и не поддържат интензивно военните дейности против Украйна.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР