Националните обори на България по баскетбол за мъже и юноши

...
Националните обори на България по баскетбол за мъже и юноши
Коментари Харесай

Юношеските и мъжките национали представят заедно логото на СП по баскетбол до 17 години в София

Националните обори на България по баскетбол за мъже и юноши се сплотиха, с цел да показват дружно логото на идното Световно състезание за момчета до 17-годишна възраст. Настоящето и бъдещето на играта у нас се събраха, с цел да вземат участие в особено видео, промотиращо шампионата на планетата, на който София е хазаин от 4 до 12 юли. Домакин на мачовете ще бъде " Арена Армеец ".

Логото включва знаци както на Световното състезание, по този начин и на страната хазаин - България. Основна е фигурата на обичайния за българите лъв, който държи с опашката си баскетболна топка. Цялата комбинация пък припомня формите на купата уникат, която ще получи международният първенец на 12 юли. Допълнително в дизайна са включени детайли, напомнящи български шевици и някои от главните знаци в тях, като тези, представляващи фамилията и сродените племена. Посланието е ясно - ние сме фамилията на баскетбола и това ни сродява.

Сплотеността е в основата и на слогана на Световното състезание - " Изгряваме дружно ". Мотото е директна отпратка към концепцията на конгреси като този, събиращи на едно място необработените диаманти на международния баскетбол, които ще изгреят в София и ще блестят по терените през годините.

Именно на международно състезание изгряват доста звезди, които през днешния ден са име в НБА и международния баскетбол. Босненецът Джанан Муса да вземем за пример държи върха за най-вече точки - 50, през 2016 година На шампионата в Хамбург през 2010 година изгряват звездите на американеците Брадли Бийл, през днешния ден част от Вашингтон Уизардс и Маркиз Тийг от Мемфис Гризлис, на поляка Мариуш Понитка и други Две години по-късно със популярност името си окичват хърватинът Марио Хезоня, който през днешния ден е в Портланд Трейлблейзърс, австралиецът от Кливланд Кавалиърс Данте Екзъм и други. На последното състезание през 2018 година в Аржентина пък господства американецът Джейлън Грийн, който от доста експерти е считан за предстоящ номер 1 в драфта на НБА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР