Националните интереси, националната сигурност и демографията ще бъдат във фокуса

...
Националните интереси, националната сигурност и демографията ще бъдат във фокуса
Коментари Харесай

Чавдар Минчев: На кръгла маса обсъждат националните интереси, националната сигурност и демографията

Националните ползи, националната сигурност и демографията ще бъдат във фокуса на кръгла маса, проведена от СИНПИ. Това сподели Чавдар Минчев – член на УС на Стратегическия институт за национални политики и ръководител на Националната асоциация за интернационалните връзки, в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. Събитието ще се организира на 22 юни от 12.00 до 15.00 часа в Литературен клуб " Перото “.  

Темите са разграничени в два панела и са изключително настоящи, поради геополитическата обстановка в района и света, акцентира той. " Войната в Украйна, обстановката в Черно море, рисковете на Балканите са външни фактори на националната ни сигурност и ще бъдат обсъждани на нашата конференция. Към това ще бъдат прибавени и въпросите, свързани с стопанска система и сигурност, районна политика, проблеми на бизнеса в границите на демографските проблеми и националната сигурност. Това са съществени проблеми, по които ние ще дадем някакви решения “, изясни Чавдар Минчев. 

Той акцентира, че демографията не е проблем единствено на раждаемостта. Тя бива обсъждана през призмата на развиването на стопанската система, индустриализацията и стандарта на живот в другите райони на страната.  

В конференцията присъединяване ще вземат ген. Стефан Янев, дипломат Младен Червеняков, доцент Николай Цонков, полк. Тихомир Стойчев и доста други специалисти по проблемите на националната сигурност и демографията, добави Минчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР