Националните банки на Канада, Великобритания, Япония, Швеция, Евопейската централна банка

...
Националните банки на Канада, Великобритания, Япония, Швеция, Евопейската централна банка
Коментари Харесай

Водещи национални банки поглеждат към перспективата за създаване на криптовалута

Националните банки на Канада, Англия, Япония, Швеция, Евопейската централна банка и Швейцарската национална банка, взаимно с Банката за интернационалните разплащания (BIS) сътвориха обща група за обмяна на опит във връзка с благоприятни условия за основаване на цифрова валута на Централната банка за цифрова валута (CBDC) в нейните национални юрисдикции. Това оповестиха от Банката за интернационалните разплащания (BIS).

Групата ще оцени икономическите, функционалните и техническите фактори и предпоставки, дизайнът на концепцията, както и трансграничната оперативна съгласуемост като споделят познания за нововъзникващите технологии.

Работата на групата ще се координира тясно със съответните институции и конгреси - по-специално с борда за финансова непоклатимост и комисията по заплащания и пазарна инфраструктура (CPMI).

Експертната група ще бъде управлявана от някогашния член на управата на ЕЦБ Беноа Коур, който понастоящем е началник на иновационния център на Банката за интернационалните разплащания, и Джон Кънлифe, зам.- шеф на Банката на Англия и ръководител на CPMI.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР