Национални цели, национални приоритети, българщина стоят над партийната принадлежност. С

...
Национални цели, национални приоритети, българщина стоят над партийната принадлежност. С
Коментари Харесай

Сдружение Единение настоява българщината да стои над партийната принадлежност

Национални цели, национални цели, българщина стоят над партийната принадлежност. С тези думи от Инициатива " Единение " откриха " Национален общ брой за единство на българите ".

Съучредителят на самодейността акад. Стефан Воденичаров съобщи, че вследствие на разочарованието от неуспехите, измяната и ограбването сме изгубили инстинкта си за взаимност и българите не са уверени в своето от бъдеще. Той уточни данни, стоящи в основата на демографската рецесия у нас.

Последните изследвания демонстрират, че още 1 млн. български жители обмислят да изоставен страната. " Ако стоим безучастни, ще се сбъдне прогнозата на европейския комисар Йоханес Хан-България след българите ", разяснява той.

" Можем да се обединим към дълготрайни стратегии , които да доведат до решения за напредъка на България ", оптимистичен е Воденичаров.

Той цитира думите на Левски: " Никому за нищо не се молим. Всичко се състои в нашите задружни сили ".

" Миналото мъчно може да ни сплоти " , счита радетелят за национално обединяване. По думите му в никакъв случай в актуалната история родината не е била изправена пред толкоз огромни провокации и рискове.

" Национално помиряване за единство и избавление на България " е заглавието на книгата на проф. Трендафил Митев , в която са заложени исторически препратки към основни за страната политически разтърсвания, от които България е излизала с обединени структури. Според проф. Митев историята може да служи като обучение за бъдещето.

Големи държавни браншове като опазване на здравето, обучение, просвета, превоз не действат надеждно. Икономиката несъмнено се развива, само че страната остава разграден двор , а популацията е недоволно от политическата върхушка, изрази мнение акад. Дамян Дамянов.

Според него публичното напрежение в изискванията на народна власт би трябвало да докара до нови закони, които да родят по-мъдро ръководство.

Единението би трябвало да се схваща като доближаване към общонационални цели за развиване и възстановяване качеството на живот. Има осезаемо възприятие за липса на правдивост и липса на вероятност в българското общество, дефинират от Инициативата. Това се оказват главните признаци, с които жителите би трябвало да се преборят.

Основни оферти на Инициативата включват референдум за приемането на Национална тактика за единство , основаване на Институт за национална памет, като активността му обхване и тази на Комисията по досиетата.

Други съответни оферти са за преструктуриране на държавната администрация, бонуси съгласно заслугите, създаване на надпартийни цели посредством стратегия за приобщаване на специалистите и въвеждане на условия за по-висок ценз на ръководещите, като дипломите на ръководещите и на висшите магистрати станат обществени.

" Трябва да знаем тези, които ни ръководят, какъв е техният капацитет да го създадат " , акцентираха от Сдружението.

Годишен отчет за напредъка в постигането на националните цели, който да се показва на президента и министър-председателя, би работил като катализатор на развиването, увериха от Инициатива " Единение ".

Националните цели на Сдружението бяха показани на държавното управление тази година. 33 цивилен организации поддържат самодейността.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР